Betmasters

Επιτακτική η νίκη για τη Λέστερ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το θετικό ξεκίνημα στη σεζόν για τις «αλεπούδες» στο δύσκολο εντός έδρας ματς της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Έβερτον.

Ως τα τέλη Σεπτέμβρη το πρόγραμμα που έχει να βγάλει η Λέστερ, στην Πρέμιερσιπ της σεζόν 2014/2015, είναι επιεικώς «παλούκι»: Έβερτον μέσα, Τσέλσι έξω, Άρσεναλ μέσα, Στόουκ έξω, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα! Αν αναλογιστούμε τις υπαρκτές διαφορές δυναμικότητας με τους «μεγάλους», το παιχνίδι με την Έβερτον και το εκτός με τους «πότερς» είναι τα ματς που καλείται να χτυπήσει περισσότερο η Λέστερ για να μην μείνει πίσω από νωρίς στη βαθμολογία και μετά τρέχει.

Στις 27 Ιουλίου 2014 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, σε φιλικό προετοιμασίας στην Μπανγκόνγκ με τη Λέστερ να κερδίζει την Έβερτον με 1-0. Μικρή σημασία έχει, βέβαια, μια κι από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σ΄ εκείνο το ματς ελάχιστοι θα βρίσκονται στη σέντρα του «King Power». Οι «αλεπούδες» ανέβηκαν ως η πρωταθλήτρια ομάδα της Τσάμπιονσιπ με συγκομιδή βαθμών-ρεκόρ τούς 102. Η Έβερτον είναι η πέμπτη ομάδα της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ, με πέντε, μόλις, ήττες εκτός έδρας.

Λέστερ και Έβερτον έχουν ν΄ αναμετρηθούν από τη σεζόν 2003/2004, με την πρόσφατη παράδοση με φιλοξενούμενους τα «ζαχαρωτά» να περιλαμβάνει τέσσερις σερί ισοπαλίες, μία ήττα και τελευταία νίκη τους το 0-1 στις 20 Δεκέμβρη του 1997. Ο 50χρονος Νάιτζελ Πίρσον διανύει από το 2011 τη δεύτερη θητεία του στη Λέστερ και είναι αποδεκτή προσωπικότητα στο κλαμπ των East Midlands. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συνεχίζει στην Έβερτον, μετά από μία επιτυχημένη σεζόν, όμως για την πρεμιέρα τα προβλήματα που έχει ν΄ αντιμετωπίσει ο Ισπανός είναι σημαντικά.

Ο Γκανέζος μέσος Κρίστιαν Ατσού ήρθε πρόσφατα δανεικός από την Τσέλσι και ζήτημα είναι αν έχει κάνει δύο προπονήσεις με την Έβερτον. Οι πληροφορίες από το Νησί για το αν θα παίξει βασικός ή αλλαγή είναι συγκεχυμένες. Για τον νεοφερμένο, επίσης, Μουχάμεντ Μπέσιτς (χαφ) οι πιθανότητες είναι υπέρ του. Ο Κοσταρικανός αμυντικός Μπράιαν Οβιέδο (2 γκολ, 2 ασίστ πέρυσι) είναι τραυματίας και θα επιστρέψει μέσα προς τέλη Σεπτέμβρη, ενώ στο σημείο αυτό της σεζόν δεν υπολογίζεται και ο επιθετικός Αρούνα Κονέ που δεν έχει βοηθήσει καθόλου λόγω τραυματισμών.

Τα μεγάλα προβλήματα, όμως, δεν είναι αυτά: Χτύπησε σοβαρά και δεν υπολογίζεται για το επόμενο δίμηνο ο διεθνής χαφ Ρος Μπάρκλι (34 συμμετοχές, 6 γκολ πέρυσι). Αμφίβολος είναι ο αμυντικός Σίμους Κόουλμαν (36 συμμ., 6 γκολ, 2 ασίστ), ενώ στη διακριτική ευχέρεια του Μαρτίνεθ είναι η χρησιμοποίηση των Λουκάκου (31 συμμ., 15 γκολ, 6 ασίστ) και Μιραλάς (μεσοεπιθετικός, 32 συμμ., 8 γκολ, 8 ασίστ), οι οποίοι θεωρούνται ανέτοιμοι από τη συμμετοχή τους Μουντιάλ. Και να παίξουν, δηλαδή, το ζήτημα είναι σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Για τη Λέστερ ο Πίρσον θ΄ αρχίσει τον περυσινό «μπόμπερ» της Μπράιτον και μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου (7 εκατομμύρια λίρες) Κρίστιαν Ουλόα, με τον Αργεντινό να είναι η ελπίδα των «αλεπούδων» για το εύκολο γκολ. Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ των γηπεδούχων, που ως σημαντικότερη απώλεια έχουν αυτή του Ολμπράιτον (πρώην Άστον Βίλα), ο οποίος θα βοηθούσε πολύ με την εμπειρία του αν δεν ήταν τραυματίας. Ο «άσος» είναι σημείο αουτσάιντερ, κάτι τα αμφιλεγόμενα αγωνιστικά νέα της Έβερτον όμως και λίγο ο ενθουσιασμός που θα υπάρχει στο «King Power» τον εξελίσσουν σε καλή επιλογή, με πιθανό το δύσκολο απόγευμα για την Έβερτον.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
253. ΛΕΣΤΕΡ – ΕΒΕΡΤΟΝ: 1 (2,65)
253. ΛΕΣΤΕΡ – ΕΒΕΡΤΟΝ: 1 Η (3,30)
253. ΛΕΣΤΕΡ – ΕΒΕΡΤΟΝ: 1 Η – 1 Τ (4,80)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x