Γενικά

Επιταχύνονται τα έργα στην Ιόνια Οδό - προχωρά η ζεύξη Λευκάδας

Τέλη Ιανουαρίου και δειλά δειλά φαίνεται ότι τα μεγάλα οδικά έργα προχωρούν. Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων επισημαίνει ότι έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια.

Το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων επισημαίνει ότι έως το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια.

Στο πλαίσιο αυτή, εντάσσεται και η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην Αιτωλοακαρνανία. Επιθεώρησε τα έργα της Αμβρακίας, οδικά και υδραυλικά, ενημερώθηκε για την οργάνωση κατασκευής των έργων της Ιόνιας Οδού και παρευρέθηκε στην απόδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Παραϊόνιας Οδού από τον Άγιο Ηλία μέχρι τη γέφυρα της Γουριάς.

Παράλληλα, ο υπουργός συναντήθηκε και συνομίλησε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημάρχους και βουλευτές της περιοχής και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.
Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, έδωσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών. Επεσήμανε ότι τα έργα στην Ιόνια Οδό και τα υπόλοιπα έργα της περιοχής «είναι μία ευκαιρία να τονωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία, αλλά και να ενισχυθεί η προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της χώρας, αφού η δραστηριότητα αυτή θα πολλαπλασιάσει τα ευεργετήματά της.»

Πρώτος σταθμός του υπουργού ήταν το εργοτάξιο της Βόνιτσας αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας. Ο αυτοκινητόδρομος Αμβρακίας, μήκους 48,5 χλμ. και προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, ξεκινά από το Άκτιο και καταλήγει αρχικά στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με την οποία συνδέεται ανισόπεδα, και στη συνέχεια στην υπό κατασκευή Ιόνια Οδό. Με τον άξονα αυτό, η Κεντρική Ελλάδα και η Μακεδονία συνδέονται με τα παράλια του Ιονίου και το αεροδρόμιο του Ακτίου, υποστηρίζοντας τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x