Βόλεϊ

Επιτέλους ελεύθερη η Γκαβάμι!

Μετά από πολύμηνη φυλάκιση που προκάλεσε αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο, το Ιράν άφησε ελεύθερη την Γκόντσε Γκαβάμι που… τόλμησε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ αντρών.

Μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο, ο αδελφός της Γκόντσε Γκαβάμι γνωστοποίησε πως η νεαρή Ιρανή δικηγόρος βρίσκεται επιτέλους εκτός φυλακής.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε διαπράξει το «έγκλημα» του να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα βόλεϊ αντρών, κάτι που την οδήγησε πίσω από τα σίδερα.

Όπως είναι λογικό, εκείνη η απόφαση πυροδότησε αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο, με τους απανταχού ανθρώπους του αθλήματος να ξεκινούν εκστρατεία για την απελευθέρωση της.

Τελικά, αποφασίστηκε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 2.700 ευρώ και να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής, αλλά δεν θα έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει τη χώρα πριν το 2016.

Διαβάστε το μήνυμα του αδελφού της:

«Σήμερα μπορώ να σας πω ότι Γκόντσε είναι ελεύθερη! Όπως γιορτάζαμε το ιρανικό νέο έτος, η ιρανική κυβέρνηση αφάνισε το υπόλοιπο της ποινής της αδελφής μου. Η Γκόντσε δεν θα πρέπει να περάσει άλλη μια μέρα, άλλη μία ώρα στη φυλακή.

Αυτές είναι καταπληκτικές ειδήσεις και ήθελα να τις μάθετε από μένα αμέσως. Σταθήκατε δίπλα μας κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων μηνών. Δώσατε στην οικογένεια μου κουράγιο και ελπίδα. Η αβεβαιότητα του φθινοπώρου και τα μαύρα σύννεφα του χειμώνα έχουν φύγει. Ο ήλιος και πάλι εδώ και λάμπει για την οικογένειά μου. Η άνοιξη είναι εδώ.

Η μαμά μου έχει γίνει τελικά ξανά ευτυχισμένη και έχει βρει και πάλι την ειρήνη. Η μαμά μου και εγώ δεν θα ξεχάσουμε τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας και σας ευχαριστώ ειλικρινά. Μαζί φέραμε την Γκόντσε στο σπίτι. Η Γκόντσε μου ζήτησε, επίσης, να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή σας.

Αυτή ήταν η καλύτερη άνοιξη για την οικογένειά μου. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η άνοιξη φέρνει την ευτυχία και την ειρήνη σε όλους τους Ιρανούς και όλους εσάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x