Επικαιρότητα

Επίθεση στο «Πρώτο Θέμα» (pics)

Επίθεση με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περίπου 20 κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι άγνωστοι που πήγαν στο κτίριο με τα… πόδια έσπασαν με βαριοπούλες την είσοδο του κτιρίου, πέταξαν πέτρες και έβαψαν με μπογιές τους τοίχους, σκορπίζοντας τον τρόμο στους εργαζόμενους της εφημερίδας που εκείνη την ώρα δούλευαν για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας.

Ευτυχώς, περιορίστηκαν μόνο στις υλικές ζημιές. Έσπασαν τζάμια και έφθειραν τους τοίχους του κτιρίου και τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους για να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης.

Οι κουκουλοφόροι άφησαν πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ».

inner

inner

inner

Την επίθεση έσπευσαν να καταδικάσουν τα πολιτικά κόμματα.


ΝΔ: «Άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου»


«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Είναι άλλη μια οργανωμένη εκδήλωση βίας εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει. Αυτό είναι και το χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων».

ΠΑΣΟΚ: «Προσπάθεια φίμωσης»

«Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας από όπου κι αν προέρχεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΔΗΜΑΡ: «Κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης»


Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Νικός Τσούκαλης δήλωσε: «Σε μία περίοδο όπου είναι επίκαιρη όσο ποτέ η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αυτονόητη η κατηγορηματική καταδίκη της επίθεσης αγνώστων στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Η εκδήλωση οποιασδήποτε βίας αυτή την περίοδο τείνει να συμψηφίσει αντικειμενικά την βία που προέρχεται από το απόλυτο κακό δηλαδή αυτό της Χρυσής Αυγής’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x