Πόλο

«Έπνιξαν» τον Ολυμπιακό στη Ρωσία!

Δοκάρια και διαιτησία σταμάτησαν τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας! Οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν 7-6 από την οικοδέσποινα του Final 4, Κίνεφ Κίρισι, πέφτοντας, ωστόσο, με ψηλά το κεφάλι.

Με την διαιτησία να τα κάνει… θάλασσα στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 7-6 από την (ουσιαστικά γηπεδούχο) Κίνεφ Κίρισι στον τελικό της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκες έκαναν κατάθεση ψυχής κόντρα στη διοργανώτρια του Final-4, κυρίως στην άμυνα, αφού δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις που θα νικούσαν την φοβερή Καρνάουκ, αλλά και την ατυχία.

Ακόμα, πάντως και σε μέρα που δεν ήταν καλή για τις Έμολο, Σμιτ και Μπιανκόνι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατάφερε να επιστρέψει από το 7-4, με το οποίο προηγούνταν οι Ρωσίδες πέντε λεπτά πριν το τέλος του ματς και να διεκδικήσουν (τουλάχιστον) την ισοφάριση.

Η Κίνεφ μπήκε στο ματς σαν… γηπεδούχος. Εκμεταλλεύτηκε άψογα τα λάθη του Ολυμπιακού και κατάφερε να προηγηθεί 3-0, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις. Η Ασημάκη στα μέσα της περιόδου πέτυχε το πρώτο γκολ για τους ερυθρόλευκους, όμως και πάλι η Κίνεφ βρήκε την απάντηση με την Ίβάνοβα να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το +3 (4-1) της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός αύξησε θεαματικά την πίεσή του στην άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ βρήκε δίχτυα με την Ελευθεριάδου στο πρώτο λεπτό και με την Ελευθερία Πλευρίτου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Παρά την πίεση, η Κίνεφ αντέδρασε με την Σιμάνοβιτς και κράτησε το υπέρ της +2 και στο ημίχρονο.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Αβραμίδου να μειώνει στο γκολ (5-4) και να φτάνει κοντά στην ισοφάριση, όμως η Καρνάουκ δεν της το επέτρεψε. Στον αντίποδα, η Κίνεφ ήταν αυτή που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με την Κλίζινα στα μέσα της περιόδου, για το 6-4.

Διαμαντοπούλου και Καρνάουκ έδωσαν ρεσιτάλ καλών αποκρούσεων στο τέταρτο οκτάλεπτο, ενώ τα… μπλοκ στα δοκάρια της Κίνεφ συνεχίστηκαν. Η ρωσική ομάδα βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει ξανά τη διαφορά στα τρία τέρματα (7-4) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ματς, με την σπουδαία Προκοφίεβα, αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει για τον Ολυμπιακό.

Αρχικά μείωσε με την Ελευθερία Πλευρίτου δυόμισι περίπου λεπτά πριν το φινάλε (7-5), ενώ μετά από πεντάλεπτη διακοπή στο ματς, λόγω προβλήματος στο φωτισμό, η Έμολο φέρνει τη διαφορά στο γκολ (7-6). Η πιεστική άμυνα έβαλε δύσκολα στην επίθεση της Κίνεφ που «παραιτήθηκε», με το τέλος να μπαίνει από τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός είχε 12 δευτερόλεπτα στην διάθεσή του, με τον Παυλίδη να ζητάει, αμέσως τάιμ άουτ. Ο διαιτητής άφησε τον χρόνο να κυλήσει μέχρι τα 5’’ και να χαθεί η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να να διεκδικήσει μια ακόμα ανατροπή, από αυτές που συνηθίζει να κάνει.

Ολυμπιακός – Κίνεφ 6-7
Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1
Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Ελευθεριάδου Ν. 1, Πλευρίτου Ελ. 2, Αβραμίδου 1, Έμολο 1
Κίνεφ: Ρισκόβα 1, Προκοφίεβα 2, Ιβάνοβα 2, Σιμανόβιτς 1, Γκλίζινα 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x