Επικαιρότητα

Έρευνα για τα πιστοποιητικά αναπηρίας του 52χρονου

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι επί 24 ώρες κρατούσε δεμένη την 20χρονη που εργαζόταν στο σπίτι του και τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση.

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να ελεγχθεί η γνησιότητα των ιατρικών βεβαιώσεων που προσκόμισε ο 52χρονος δράστης του αποτρόπαιου βασανισμού και βιασμού της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, σήμερα, Τρίτη, στον ανακριτή.

Ο δράστης, οι φρικαλέες πράξεις του οποίου έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος επανέλαβε όσα είχε ισχυριστεί και κατά την προανάκριση της αστυνομίας, ότι δηλαδή ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση του θύματος, αν και η καταγραφή της εγκληματικής του συμπεριφοράς καταδεικνύει το αντίθετο.

Ο ίδιος και στο στάδιο της ανάκρισης, επέμενε ότι είναι τυφλός και ότι διακρίνει μόνον σκιές και όχι πρόσωπα, κάτι που επανέλαβε και ο δικηγόρος τον οποίο του διόρισε αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη.

Οι ισχυρισμοί του πάντως δεν έπεισαν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές που αποφάσισαν με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και τα πιστοποιητικά αναπηρίας που προσκόμισε καθώς δεν διαθέτουν επίσημη ιατρική πιστοποίηση όπως απαιτεί ο νόμος.

Για την υπόθεση εξέδωσαν ανακοίνωση οι συνήγοροι της φοιτήτριας, ζητώντας από τα ΜΜΕ διακριτικό χειρισμό του ευαίσθητου θέματος.

Η δήλωση

"Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα.

'Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό".

Εντωμεταξύ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η αστυνομία έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του αλλά και φωτογραφίες του.

Πρόκειται για τον Κοντζιλέλο Παναγιώτη του Ιωάννη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα.

Η δημοσίευση των στοιχείων αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του συλληφθέντα και για την αποκάλυψη τυχόν παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x