Επικαιρότητα

Έρευνα στο σπίτι του Φιγιόν στο Παρίσι

Έρευνα στο σπίτι του υποψήφιου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι γαλλικές Αρχές, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien.

Έρευνα στο σπίτι του υποψήφιου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, στο Παρίσι, πραγματοποίησαν το πρωί οι γαλλικές Αρχές, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη μη κατονομασμένες πηγές.

Στην έρευνα φέρεται να έλαβαν μέρος τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί, αρμόδιοι για οικονομικά εγκλήματα.

Ο κ. Φιγιόν έχει τεθεί υπό επίσημη έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα, απασχολώντας επί χρόνια τη σύζυγό του και δύο παιδιά τους σε εικονικές θέσεις στο βουλευτικό γραφείο του.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι είχε προσλάβει τους συγγενείς του – που είναι συνήθης πρακτική στη γαλλική Εθνοσυνέλευση – όμως υποστηρίζει ότι εκτελούσαν πραγματικό έργο και συνεπώς κέρδισαν τις αποδοχές τους.

Παρά την έρευνα σε βάρος του, ο κ. Φιγιόν έχει αρνηθεί να παραδώσει το προεδρικό χρίσμα των δεξιών Ρεπουμπλικάνων. Οι δημοσκοπήσεις ωστόσο των θέλουν να έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, πίσω από την ακριδεξιά Μαρίν Λε Πεν και τον κεντροαριστερό Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Φιγιόν έχει επιτεθεί στη γαλλική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας απόπειρα πολιτικής δολοφονίας του ιδίου αλλά και των εκλογών.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 23 Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον καθοριστικό δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x