Επικαιρότητα

Έρευνα των διεθνών ρυθμιστικών αρχών κατά της Uber

Τον ρόλο της Uber στην υπόθεση κλοπής των στοιχείων εκατομμυρίων πελατών και οδηγών της Uber από χάκερς διερευνούν οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές

Τον ρόλο της Uber στην υπόθεση κλοπής των στοιχείων εκατομμυρίων πελατών και οδηγών της Uber από χάκερς διερευνούν οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

Την Τρίτη, η Uber αποκάλυψε ότι χάκερς έκλεψαν στοιχεία 57 εκατ. πελατών και οδηγών της σε μια επίθεση που έγινε το 2016. Η εταιρεία μάλιστα κατέβαλε στους χάκερς 100.000 δολάρια για να διαγράψουν τα στοιχεία και να μην διαρρεύσουν στη δημοσιότητα της επίθεση.

Η Uber απέλυσε τον επικεφαλής του τομέα ασφαλείας, Joe Sullivan και η CEO Dara Khosrowshahi, που δεν ήταν στην εταιρεία την περίοδο του περιστατικού, ανέφερε ότι «τίποτα από όλα αυτά δεν θα 'πρεπε να είχε συμβεί».

Οι ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ανέφεραν ότι ξεκίνησαν έρευνες στην Uber.

Και οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν πως είναι σε επαφή με την Uber για περισσότερες λεπτομέρειες και πως έχουν λάβει γνώση για την κλοπή.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφόρησης του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε στο CNBC ότι η Uber ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με έρευνα ή ακόμα και με επιβολή προστίμων έως και 500.000 στερλίνες.

Στις ΗΠΑ, πέντε πολιτείες δήλωσαν έτοιμες να διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι πολλές χώρες έχουν νομικό πλαίσιο για την επιβολή βαρύτατων προστίμων σε εταιρείες που καταπατούν τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα. Η Αυστραλία, πχ., μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως και 420.000 δολ. Αυστραλίας σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ οι αρχές της Σιγκαπούρης έχουν το δικαίωμα να πουν στην εταιρεία να καταστρέψει προσωπικά στοιχεία όταν υπάρχει σύγκρουση με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και να επιβάλουν πρόστιμα έως και 1 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x