Euro 2024

Έρικσον: «Δεν νομίζω πως θα το πάρει η Αγγλία»

Απαισιόδοξος σε ότι αφορά τις πιθανότητες της εθνικής Αγγλίας να κατακτήσει το Μουντιάλ 2014 εμφανίστηκε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των «λιονταριών», Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Από την άλλη ο 65χρονος θεωρεί πως θα είναι καλή ευκαιρία για την Αγγλία να διεκδικήσει το τρόπαιο σε πέντε χρόνια από τώρα.
«Δεν νομίζω πως μπορούν να κατακτήσουν το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ίσως στη Ρωσία το 2018. Νομίζω πως θα είναι πιο εύκολο εκεί. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που έρχονται», τόνισε ο Σουηδός προπονητής.

Παράλληλα, τόνισε πως είναι καλό που δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους παίκτες, αφήνοντας υπονοούμενο για την εποχή που προπονούσε αυτός την ομάδα και του είχε ασκηθεί "σκληρή" κριτική. «Δεν υπάρχουν οι ίδιες προσδοκίες με το παρελθόν και αυτό είναι καλό για την ομάδα», είπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν καλά αν προκρινόταν στα προημιτελικά. Έχει έρθει η ώρα όμως για μια πρόκριση σε ημιτελικό ή τελικό».

Ο Έρικσον ήταν προπονητής της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 2002 στη Νότια Κορέα, αλλά και σε αυτό της Γερμανίας το 2006, όπως και στο Euro 2004 στην Πορτογαλία. Από το περασμένο καλοκαίρι έχει αναλάβει την κινέζικη Γκουανζχού.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x