Πόλο

«Ερυθρόλευκο» τσουνάμι!

Ηχηρή επιβεβαίωση στον ρόλο του φαβορί έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν σαρωτικός (16-2) απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Παπαστράτειο και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η διαφορά δυναμικότητας, μεταξύ τους, είναι μεγάλη. Και ο Ολυμπιακός το επιβεβαίωσε ηχηρά, συντρίβοντας τον Παναθηναϊκό 16-2 στο Παπαστράτειο, στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο ανδρών.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μετέτρεψε σε ντέρμπι «ονομάτων» το ματς των «αιώνιων» αντιπάλων και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, στην πρώτη του παρουσία σε τελικό πρωταθλήματος, κατέρρευσε μετά το ημίχρονο. Η ομάδα του Κώστα Λούδη -που δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας και στη θέση του έκατσε ο Μιχάλης Λαζαρίδης- στην άμυνα λειτούργησε καλά σε μεγάλο μέρος του ματς, τα τραγικά ποσοστά στην επίθεση, όμως, δεν του επέτρεψαν να φανεί ανταγωνιστικός.

Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Παρασκευή (29/5 – 19.00) στο Ιλίσιο κολυμβητήριο. Εκεί, πάντως, αναμένεται να γίνει εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αφού οι «πράσινοι» σήμερα είχαν σημαντικές απουσίες. Αυτή του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα λόγω τιμωρίας, αλλά και του Γιώργου Αφρουδάκη απ' την τρίτη περίοδο, όταν αποβλήθηκε με αντικατάσταση.

Το ματς:


Σε… fast forward μπήκαν οι ομάδες στο ματς. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με τους «ερυθρόλευκους» να ανοίγουν το σκορ απ’ την πρώτη κιόλας επίθεση.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού -αλλά και ο Καραμπέτσος- κράτησαν χαμηλά στο σκορ τους γηπεδούχους, χωρίς, όμως, οι «πράσινοι» να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν το φινάλε της περιόδου, με τον Βλαχόπουλο στην κόντρα. Από κει και πέρα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την πίεση και συνέχισαν την άψογη αμυντική λειτουργία, που τους έδωσε γρήγορα σαφές προβάδισμα.

Ο Γερακούδης στα μέσα της δεύτερης περιόδου πέτυχε το πρώτο τέρμα του Παναθηναϊκού για το 3-1, όμως ο Μάγιαρακ με δύο γκολ τρία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου ανέβασε τον δείκτη του σκορ (5-1).

Η κατάρρευση του Παναθηναϊκού ήρθε μετά την ανάπαυλα, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται άψογα τις ευκαιρίες του με παίκτη παραπάνω, ενώ ο Μπλάι Μάγιαρακ «πυροβολούσε» κυρίως από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πλέον κουρασμένος και ανήμπορος να ακολουθήσει τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» που μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη τους με το επιμέρους 6-0 της τέταρτης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 5-1, 6-0

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μαγιαράκ 4, Μουρίκης 3, Δερβίσης 2, Κολόμβος 2, Ποντικέας 1, Βλαχόπουλος 1, Ντόσκας 1, Γούνας 1, Φουντούλης 1

Παναθηναϊκός (Λαζαρίδης): Γερακούδης 1, Καλογεράκος 1



Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x