Ελλάδα

Έρχεται Σάββατο ο Λαουάλ

Ο Γκάνι Λαουάλ έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο για να ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Τι δηλώνει στη SportDay για τον Νιγηριανό σέντερ ο προπονητής του στην Τραμπζονσπόρ, Νέναντ Μάρκοβιτς.

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει ήδη να θεωρείται ο Γκάνι Λαουάλ. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με τον 26χρονο σέντερ κι αυτός αφού ενεργοποίησε όρο αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ που αφορούσε πρόταση από ομάδα της Ευρωλίγκας, έμεινε ελεύθερος. Στην Αθήνα ο Νιγηριανός άσος (έχει και αμερικανική υπηκοότητα καθώς γεννήθηκε στις ΗΠΑ) αναμένεται το Σάββατο για να αρχίσει προπονήσεις και θα μπορεί να κάνει ντεμπούτο στις 9/2 απέναντι στον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, ενώ για την Ευρωλίγκα θα πρέπει να περιμένει την πρεμιέρα του Δευτέρου γύρου κόντρα στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Έτσι πέρα από το αποψινό κρίσιμο ματς με τη Γαλατάσαραϊ χάνει και αυτά με Άλμπα και Ερυθρό Αστέρα που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για τον Λαουάλ μίλησε στη SportDay ο άλλοτε προπονητής του Πανιωνίου και του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μάρκοβιτς, που τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Τραμπζονσπόρ. «Είναι αθλητικός και εκρηκτικός παίκτης και νικητής στον αέρα. Είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι να του προσφέρουν πάσες στον αέρα και να καρφώνει. Γενικότερα προσφέρει ουσία και θέαμα και μπορεί να κάνει χαρούμενους τους φίλους του Παναθηναϊκού. Επίσης, μαρκάρει ψηλά στην άμυνα και συμβάλλει με τις τάπες ενώ μπορεί να προσφέρει μέσω πικ εν ρολ ολοκληρώνοντας έτσι εκρηκτικά τις φάσεις και πιστεύω ότι με παίκτες όπως ο Διαμαντίδης θα το κάνει εξαιρετικά», τόνισε ο Βόσνιος τεχνικός.

Φέτος στην Τραμπζονσπόρ είχε 9,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,2 τάπες σε 16,1 λεπτά κατά μέσο όρο και σε 24 εμφανίσεις. Πέρσι με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο είχε στην Ευρωλίγκα 6,3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x