Επικαιρότητα

Εσοδα 2 δις. ευρώ από τον All Inclusive τουρισμό

Συνολικό ταξιδιωτικό έσοδο το οποίο αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ επιτυγχάνεται από την πώληση προϊόντων All Inclusive υπηρεσιών στον ελληνικό τουρισμό.

Μπορεί να λέμε πολλά για το μοντέλο με τα All Inclusive ξενοδοχεία, που περιλαμβάνουν δωμάτια, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες, για το αν πρέπει να αναπτυχθεί ή όχι, εντούτοις υπάρχουν στοιχεία που δηλώσουν ότι χρειάζεται και αυτό στο μέτρο του δυνατού. Διότι, δεν είναι δυνατόν παντού να υπάρχουν All Inclusive ξενοδοχεία, που να «μαντρώνουν» τους τουρίστες, μη δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύτερο εμπόριο να «δουλέψει». Βέβαια, στα μικρά νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, αυτο το μοντέλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Σύμφωνα με την μελέτη που υλοποίησε το SETE Intelligence, το καλοκαίρι του 2014 λειτουργούσαν με σύστημα All Inclusive περίπου 210 μονάδες 4 & 5 αστέρων, με 54.705 δωμάτια. Tα ξενοδοχεία αυτά αντιπροσωπεύουν το 2,2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας, άρα πολύ μικρό μέρος και το 13,6% της συνολικής δυναμικότητας σε δωμάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x