Επικαιρότητα

«Εθνική Ενότητα» το όνομα του νέου κόμματος Μπαλτάκου, Καρατζαφέρη

Το νέο κόμμα τους παρουσίασαν το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Τι είπαν για ΝΔ, Ευρώ, Χρυσή Αυγή, Άδωνι και Βορίδη.

Το νέο κόμμα τους παρουσίασαν το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος, το οποίο θα ονομάζεται «Εθνική Ενότητα».

Ο Καρατζαφέρης θα είναι πρόεδρος και ο Μπαλτάκος γραμματέας.

Παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Βαϊτσης Αποστολάτος, ο Γ.Γεωργίου, Κ. Αϊβαλιώτης και ο Μανούσος Ντουκάκης.

Σε ερώτηση ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα, σημείωσαν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με πολιτικές προσωπικότητες.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το αν είναι σε επαφή με πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Αργύρης Ντινόπουλος ή με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, απάντησαν θετικά.

Συνέχεια της ΕΡΕ του Καραμανλή

Σε σχέση με το ιδεολογικό στίγμα του νέου κόμματος ο Καρατζαφέρης είπε ότι «Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή».

Απαντώντας για τις σχέσεις τους με τους ψηφοφόρους της Χ.Α. ο Τάκης Μπαλτάκος είπε: «Μας ενδιαφέρει το 7% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής...Είναι δικοί μας άνθρωποι ,δικοί μας ψηφοφόροι».

Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματος ο Καρατζαφέρης σημείωσε « Είμαστε κόμα αντιμνημονιακό και κόμμα ευρωσκεπτικιστικό. Και το μέγεθος του ευρωσκεπτικισμού μας μεγαλώνει ανάλογα με τις προσβολές των ευρωπαίων.

Για το θέμα του ευρώ ανέφερα: Δεν ζούμε με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ.

«Είναι «προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες. Να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Βολές για Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ είπαν ότι «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο Κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας... Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο Κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που ανήκαν στον ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του νέου κόμματος είπε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, δικό τους πρόβλημα».

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x