Επικαιρότητα

Έτοιμος να κυβερνήσει δήλωσε από το συνέδριο των Εργατικών ο Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σχολίασε ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το Brexit, σημειώνοντας ότι στο εσωτερικό του υπουργικού της συμβουλίου ο ένας θέλει να φάει τον άλλο.

Ως «κυβέρνηση εν αναμονή» περιέγραψε το βρετανικό Εργατικό Κόμμα ο ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ομιλία που έκλεισε το τετραήμερο κομματικό συνέδριο στο Μπράιτον.

Σε κλίμα ενθουσιασμού από τους κατά κύριο λόγο νεαρούς υποστηρικτές του, ο κ. Κόρμπιν είπε ότι οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την εξουσία στη βάση του μανιφέστου που παρουσίασαν στις πρόσφατες εκλογές ως «σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλιστικό κόμμα».

Σχολίασε ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το Brexit, σημειώνοντας ότι στο εσωτερικό του υπουργικού της συμβουλίου «ο ένας θέλει να φάει τον άλλο».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη, σίγουρα δεν είναι δυνατή και οπωσδήποτε δεν είναι σταθερή», είπε ο κ. Κόρμπιν χλευάζοντας το προεκλογικό σύνθημα των Συντηρητικών.

Κάλεσε στη συνέχεια την κυβέρνηση «να συνέλθει ή να φύγει από τη μέση», όσο αφορά το Brexit. Τόνισε παράλληλα, υπό το εντονότερο χειροκρότημα που έλαβε, ότι τα περίπου 3 εκατομμύρια Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα. Υπό μια κυβέρνηση Εργατικών, συμπλήρωσε, τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων θα εξασφαλιστούν πλήρως άμεσα.

Επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θέλουν την παραμονή στην ενιαία αγορά και στην τελωνειακή ένωση για τη διάρκεια μίας προκαθορισμένης μεταβατικής περιόδου. Για το μέλλον, ωστόσο, περιορίστηκε να αναφερθεί σε ανάγκη απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενιαία αγορά, αποφεύγοντας να υιοθετήσει το αίτημα μερίδας βουλευτών για μακροπρόθεσμη παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά.

Έκανε επίσης λόγο για αναδιάρθρωση της οικονομίας ώστε να αντικατασταθούν «τα αποτυχημένα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού», προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων μέτρων για ακόμα μία φορά επανακρατικοποιήσεις οργανισμών από μία κυβέρνηση Εργατικών.

Ο κ. Κόρμπιν χαρακτήρισε, εξάλλου, τον Πύργο Γκρένφελ στον πλούσιο δήμο του Κένσινγκτον και Τσέλσι, όπου δεκάδες ένοικοι έχασαν τη ζωή τους στη σφοδρή πυρκαγιά του Ιουνίου, ως μνημείο της άνισης μεταχείρισης πλουσίων και φτωχών στην οποία οι Εργατικοί «θα πρέπει να δώσουν ένα τέλος».

Επέκρινε δε έντονα τον Πρόεδρο Τραμπ μεταξύ άλλων για τη ρητορική του στην αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα και τις «απειλές» του για αποχώρηση από τη διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη του Παρισιού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x