Τάσος Νικολόπουλος

Έτσι «φτιάχνει» ο Πασκουάλ τον Μπουρούση

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον πανέξυπνο Τσάβι Πασκουάλ και εκφράζει την σιγουριά ότι σύντομα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Superfoods θα πάρει το καλύτερο από τον Γιάννη Μπουρούση.

Αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έχει αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα στον Παναθηναϊκό Supefoods. Όσοι περίμεναν από τον Καρδιτσιώτη σέντερ να κάνει… παπάδες, όπως συνέβαινε με τη φανέλα της Μπασκόνια, μάλλον το έβλεπαν λάθος. Άλλες ομάδες και μεγέθη, όπως επίσης διαφορετικές ήταν οι απαιτήσεις πέρυσι και η πίεση που υπάρχει φέτος. Όχι από πλευράς ομάδας, αλλά από τον ίδιο που θέλει να αποδείξει πράγματα. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι τώρα…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η συνέχεια θα είναι εντελώς διαφορετική και όσοι έχουν βιαστεί να κράξουν (και δεν έχει γίνει λίγες φορές) τον διεθνή σέντερ, θα αναγκαστούν να κάνουν την γνωστή κυβίστηση. Η βελτίωση της ομάδας, συνιστά αυτόματα και βελτίωση των παικτών ατομικά. Αυτό το πιστεύει ακράδαντα ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος φροντίζει να το αναφέρει κάθε φορά που του γίνεται σχετική ερώτηση πριν ή μετά από κάποιο παιχνίδι.

Ο Καταλανός τεχνικός προσπαθεί σταδιακά να περάσει τα «θέλω» του, αλλά από τις πρώτες δηλώσεις του κατά την επίσημη παρουσίασή του, φαίνεται ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα και μετά τον αγώνα με τη Γαλατασαράι, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Γιάννη Μπουρούση και το πώς μπορεί να βελτιωθεί, αφού αγωνίστηκε για λιγότερο από 15 λεπτά, χωρίς να έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας.

Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική, αφού εξήρε τον παίκτη για την προσπάθειά του να βοηθήσει στο παιχνίδι της με τη Μπαρτσελόνα, μολονότι είχε ταλαιπωρηθεί από γαστρεντερίτιδα και δεν κατάφερε να προπονηθεί. Επίσης, τόνισε ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που έκρινε ένα παιχνίδι, αυτό με την Νταρουσάφακα, ενώ και για χθες (09/12) δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία του και πεπεισμένος ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος στη συνέχεια.

Από κάτι τέτοιες δηλώσεις και όχι μόνο, φαίνεται ότι ο εν λόγω προπονητής εκτός από ικανός έχει και το χάρισμα να μπορεί να διαχειριστεί άψογα τις καταστάσεις και την καθημερινότητα ενός συλλόγου με τέτοιο βεληνεκές. Ήδη φαίνεται η επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας γενικά, αλλά και των Σίγκλετον και Ρίβερς ειδικά. Υψώνοντας «ασπίδα» στον διεθνή σέντερ και με ατάκες, που συνήθως «φτιάχνουν» τους παίκτες, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα δρέψει τους καρπούς αυτής της στήριξης.

Όσο για το παιχνίδι με την Γαλατασαράι, ο Παναθηναϊκός Superfoods έδωσε για πρώτη φορά με τόσο εμφατικό τρόπο ένα δείγμα για το μπάσκετ που θέλει να παίξει φέτος με βάση το υλικό που έχει. Οι «πράσινοι», ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλαν πολλές από τις αρετές τους στο παρκέ και «κατάπιαν» την τουρκική ομάδα. Ασφαλώς και υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια, αλλά πρέπει να υπάρχει… χαλινάρι στα συναισθήματα. Η Euroleague είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και τα πάντα θα κριθούν από τη διάρκεια και την σωστή διαχείριση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x