Euro 2024

Έτσι τους νίκησε ο Κρουλ

Η μελέτη των πέναλτι με την Ελλάδα και ο ψυχολογικός «πόλεμος» στους παίκτες της Κόστα Ρίκα βοήθησαν τον Τιμ Κρουλ να οδηγήσει την Ολλανδία στην πρόκριση στα ημιτελικά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Δεν είναι εύκολο να είσαι για 120 λεπτά θεατής, να μπαίνεις «κρύος» στο πιο κρίσιμο σημείο ενός αγώνα και να χαρίζεις στην ομάδα σου την πρόκριση. Ο Τιμ Κρουλ τα κατάφερε και αποκρούοντας δύο πέναλτι της Κόστα Ρίκας και οδήγησε την Ολλανδία στην πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Ο ίδιος αποκάλυψε το μυστικό του, που ήταν η μελέτη αλλά και ο ψυχολογικός «πόλεμος» στους αντιπάλους. «Είχα παρακολουθήσει τα πέναλτι της Κόστα Ρίκα απέναντι στην Ελλάδα και είχα μελετήσει τα χτυπήματά τους. Έλεγα στους αντιπάλους ότι ήξερα πού θα εκτελέσουν τα πέναλτι για να τους κάνω νευρικούς. Ίσως να λειτούργησε. Το έχω ξανακάνει και απέναντι στον Λάμπαρντ. Του είχα πει ότι ήξερα πώς εκτελεί τα πέναλτι και είχα αποκρούσει. Έτσι είπα να το ξαναδοκιμάσω και χαίρομαι που έπιασε ξανά», τόνισε ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ.

Όσο για το πώς ένιωσε όταν όλα τελείωσαν, είπε: «Είναι απίστευτο συναίσθημα. Είχα δει πολλές φορές στην τηλεόραση έναν τερματοφύλακα να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι και να τρέχουν όλοι οι συμπαίκτες του πάνω του. Τώρα το έζησα κι εγώ».

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος αν κληθεί να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο και στον ημιτελικό της Τετάρτης. «Θα μελετήσω και την Αργεντινή. Πριν από κάθε αγώνα σχεδιάζουμε τι θα κάνουμε με τους άλλους τερματοφύλακες και τον προπονητή μας, οπότε θα κάνουμε ξανά το ίδιο κι αν χρειαστεί θα είμαι έτοιμος».

Δείτε το... κόλπο του Κρουλ στα πέναλτι.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x