Στίβος

Ευαγγελόπουλος: «Μπορούμε να χαμογελάσουμε και στο Ρίο»

Για τις δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες αθλητές να διεκδικήσουν υψηλές επιδόσεις και στους Ολυμπιακούς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, μετά τις επιτυχίες στο Παγκόσμιο κλειστού.

Το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής ομάδας στίβου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους, τόνισε ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την προσπάθεια που κάνουν οι πρωταθλητές, μετά την επιστροφή του από το Παγκόσμιο κλειστού στίβου που έγινε στο Πόρτλαντ, ενώ αναφέρθηκε και στην αισιοδοξία που υπάρχει ενόψει Ολυμπιακών αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον απολογισμό του Παγκοσμίου: «Και οι έξι αθλητές ήταν πραγματικά υπέροχοι. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει αλλάξει μορφή, επιλέγουν τους καλύτερους των καλύτερων. Το ότι ανάμεσα στους καλύτερους πήραμε δύο μετάλλια και καλά πλασαρίσματα, είναι πολύ σημαντικό. Στείλαμε κορυφαίους αθλητές.

Βάσει αξιολόγησης είναι πολύ μεγάλη η αξία αυτού που καταφέραμε. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Έχει βάθος σ’ αυτή την εποχή να έχεις τέτοια αποτελέσματα. Ελπίζω να χαροποίησε κάποιους ανθρώπους και ιδιαίτερα νέα παιδιά. Να τους δώσουμε λόγους να μείνουν στη χώρα μας, να μην αναγκάζονται να φεύγουν έξω. Είναι ένα κομμάτι αυτού. Δεν περνάμε καλά και το ξέρουν όλοι.

Για την προετοιμασία Ελλήνων πρωταθλητών στο εξωτερικό: «Γίνεται ένα μικρό μέρος, αφού κάτι τέτοιο χρειάζεται χρήματα. Το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας γίνεται εδώ, σε κακές συνθήκες. Στην Παιανία υπάρχει ένα πολύ καλό κλειστό, ελπίζω να τελειώσει αυτή η ιστορία και να έχουμε ένα δικό μας σπίτι».

Για την προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη: «Η Στεφανίδη μένει στο εξωτερικό, στην Αμερική όλα γίνονται ιδιωτικά. Στην Ελλάδα έχει τελειώσει πλέον αυτό».

Για την δουλειά που κάνει η ομοσπονδία: «Ο ΣΕΓΑΣ κάνει τεράστια προσπάθεια να κρατηθεί το επίπεδο υψηλό. Ιδιαίτερα σε αθλητές που έρχονται από τις υποδομές. Πέρασε η καλή εποχή και θέλουμε και η νεολαία να κάνει ό,τι μπορεί. Πάνω απ’ όλα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παλεύουν. Ο στίβος εν είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτάσεις στην κορυφή του κόσμου για να ανταμειφθείς οικονομικά».

Για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο: «Πριν το Ρίο ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό της Ολλανδίας, που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για όρια, ώστε να στείλουμε ακόμα περισσότερους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα ακούσετε ότι πάμε για μετάλλια. Δεν θα πω ποτέ κάτι περισσότερο απ’ το ότι πάμε για μια αξιοπρεπή παρουσία. Αν τα παιδιά μας μπορέσουν να κάνουν στο Ρίο τις επιδόσεις τους, θα επιστρέψουμε με χαμόγελα κι από κει. Ό0λοι έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν.

Το όνειρο όλων είναι να γίνουν Ολυμπιονίκες. Οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν κάνει επιδόσεις που μας κάνουν αισιόδοξους. Το επί κοντώ των γυναικών ήταν το πιο δύσκολο όλων των εποχών. Τα δύο κορίτσια είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x