Betmasters

Ευρωλίγκα: Sold Out το ΣΕΦ, απουσίες στη Ρεάλ

Στο κατάμεστο ΣΕΦ και με τον Σπανούλη εκτός απροόπτου στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την ελλιπέστατη, αλλά τσαντισμένη Ρεάλ.

Με τρεις οριακούς αγώνες σε Βελιγράδι, Φάληρο και Βαρκελώνη ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ερυθρός Αστέρας – Εφές

Πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη τη σεζόν ο Ερυθρός Αστέρας επικρατώντας μέσα στη Μαδρίτη της Ρεάλ με 87-83. Έκανε τη ζημία από την περιφέρεια ευστοχώντας σε 13 τρίποντα. Κομβικό τρίποντο από τον Άντιτς λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Πρώτος σκόρερ ο Ρότσεστι με 18 πόντους. Σταθερά σε διψήφιο Μπιέλιτσα και Φελντέιν. Κομβικό το σημερινό ματς με την Εφές, αφού και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 3-7 και παραμένουν σε δύσκολη θέση. Οι Τούρκοι κέρδισαν τη Μιλάνο με 73-68, αλλά ακολούθησε η εγχώρια ήττα από την Μπεσίκτας με 67-64. Στα δύο τελευταία δείχνουν να το έχουν γυρίσει στην άμυνα. Πέντε φορές έχουν αντιμετωπίσει τον Αστέρα και έχουν πετύχει τέσσερις νίκες. Πέρσι τους κέρδισαν μέσα-έξω με 100-79 και 86-72. Τα τέσσερα πιο πρόσφατα μεταξύ τους είχαν τουλάχιστον 158 πόντους συνολικά. Πολύ μπερδεμένο ματς. Η συνολική αγωνιστική τους συμπεριφορά οδηγεί στο over, αλλά τελευταία δείχνουν πιο προσεκτικές. Παραδοσιακά ο Αστέρας γιγαντώνεται μπροστά στον κόσμου του, αλλά φέτος ήδη μετράει αρκετές γκέλες στο άντρο του. Δεν θα μπλέξω…

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Με οχτώ νίκες σε δέκα αγωνιστικές ο Ολυμπιακός βρίσκεται δικαίως στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας και με νίκη απόψε πιάνει εκ νέου την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή. Σημαντικό διπλό για την Ελληνική ομάδα στη Βαλένθια με 72-64. Νταμπλ-νταμπλ από τον Πρίντεζη με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ακολούθησε ο περίπατος με τον Κόροιβο. Μετράει επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μάντζαρης προπονήθηκε και παίζει κανονικά. Ο Σπανούλης είναι ΟΚ και αναμένεται να πάρει χρόνο μέσα σε αποθέωση. Οι Τίλι και Αγραβάνης παραμένουν στα πιτς. Η Ρεάλ συνεχίζει να ταλανίζεται από πολλές απουσίες, αλλά ακόμα και με αυτές παραλίγο να κλέψει τη νίκη στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό επί Ελληνικού εδάφους. Ακολούθησε η ήττα-σοκ από τον Ερυθρό Αστέρα με 87-83. Ξέσπασε στην Γκραν Κανάρια επικρατώντας στο πρωτάθλημα με 96-72. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση με 84,7 πόντους. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα. Εκτός μάχης κλασικά οι Γιουλ, Αγιόν, Κούζμιτς και Ράντολφ. Στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα, αφού έχει γίνει sold out. Η Ρεάλ στηρίζεται αποκλειστικά στο επιθετικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός ξέρει να προσαρμόζεται σε όλα τα δεδομένα. Εξάλλου, στο ΣΕΦ ανοίγει τον ρυθμό και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Οι δύο ομάδες μπορούν να κινηθούν πάνω από τους 78 πόντους δίνοντας αξία στο over 156,5.

Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε

Η Μπαρτσελόνα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα στη μέρα της, αλλά και τραγικές καταστάσεις. Προσπαθεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και προσφάτως τα καταφέρνει μετρώντας 4 νίκες στα 5 τελευταία ματς. Μόνο στη Μόσχα ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 92-78 δεχόμενη ένα σερί 13-0 στην τελευταία περίοδο. Ακολούθησε το διπλό στη Σαραγόσα με 99-86 για την πρωτάθλημα. Λίρα εκατό ο Σεραφέν. Σε άνοδο οι Κόπονεν, Χάνγκα. Σταθερά σε διψήφιο ο Ερτέλ. Ποιος είδε τη Φενέρ και δεν τη φοβήθηκε. Η ήττα από τον Ολυμπιακό τσάντισε Ομπράντοβιτς και παίκτες, οι οποίοι γύρισαν τον… διακόπτη. Ακολούθησαν έξι νίκες σε Ευρώπη και Τουρκία. Μεγάλο διπλό επί της Μπασκόνιθα με 83-69 χωρίς κανένα άγχος, ρεκόρ πόντων στο πρωτάθλημα κόντρα στην Τράμπζονσπορ επικρατώντας με 119-90. Δείχνει να ξεμπουκώνει επιθετικά. Μοναδικός απών ο Κάλινιτς. Στα 18 τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 12 νίκες. Βέβαια. Η Φενέρ του παρελθόντος δεν είναι το ίδιο μέγεθος με την τωρινή. Οι Τούρκοι μετράνε τρεις διαδοχικές νίκες εις βάρος των Καταλανών. Πέρσι τους κέρδισαν μέσα-έξω στο όριο με 73-72 και 68-65. Στο όριο θα κριθεί ο νικητής και λογικά το παιχνίδι θα είναι σκληρό όπως όλα τα μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Λογική επιλογή το under 156,5.

Διαβάστε την ανάλυση της Ευρωλίγκας, αλλά και τις επιλογές του Wise στο Betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x