Betmasters

Ευρωλίγκα: Αρχηγού παρόντος

Με τον Βασίλη Σπανούλη για πρώτη φορά στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στη Βαλένθια κόντρα στην τοπική ομάδα που ψάχνει… αντίδραση.

Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας στα πλαίσια της δέκατης αγωνιστικής. Με Σπανούλης, αλλά χωρίς τρεις ο Ολυμπιακός στην Ισπανία.

Ανάλυση

Κίμκι – Μπάμπεργκ

Κάτι δεν πάει καλά τελευταία στην Κίμκι και πρέπει άμεσα να γυρίσει τον διακόπτη. Τέσσερις σερί ήττες μετράει σε Ευρωλίγκα και VTB. Πιο πρόσφατη αυτή από τη Φενέρ με 71-67. Τουλάχιστον έχει να λέει πως επέστρεψε από το -17. Πρόβλημα στην επίθεση. Την έχουν πάρει χαμπάρι ότι στηρίζεται στις ορέξεις του Σβεντ και δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Ξεκάθαρα ομάδα έδρας, ενώ ποντάρει πολύ στο τρίποντο και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε, αφού πλέον βρίσκεται στο 5-4 το ευρωπαϊκό της ρεκόρ. Η Μπάμπεργκ είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, αλλά δεν θυμίζει αυτή των προηγούμενων δύο ετών. Παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και δεν έχει το απαιτούμενο βάθος. Το ρεκόρ της είναι και αυτής στο 5-4, ενώ από ημίχρονο σε ημίχρονο αλλάζει αγωνιστική συμπεριφορά. Στη διπλή αγωνιστική της περασμένης εβδομάδας κέρδιζε με διψήφια διαφορά τη Μιλάνο και τελικά ηττήθηκε με 71-62, ενώ στη συνέχεια έχανε με διψήφια διαφορά από τη Βαλένθια και επιβλήθηκε στο τέλος με 83-82 χάρη σε έναν καταπληκτικό Χίκμαν. Το σημερινό ματς γέρνει προς την έδρα, αφού η Κίμκι επιβάλλεται να αντιδράσει και να ανεβάσει την παραγωγικότητά της πάνω από τα επίπεδα των 80 πόντων. Προβάδισμα στον άσο.

Εφές – Μιλάνο

Ομάδα των σερί. Τη μία κερδίζει τέσσερα σερί ματς με εξαιρετικές εμφανίσεις και στη συνέχεια χάνει κατά σειρά από Παναθηναϊκό, Τόφας και Ζαλγκίρις η Εφές. Έχει δυνατότητες και καλό υλικό, αλλά οι πολλές αλλαγές το καλοκαίρι χρειάζονται χρόνο για να δέσουν. Καταπληκτική παράδοση κόντρα στη Μιλάνο με 11 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς και συνολικά 16-6. Οι Ιταλοί προσπαθούν να βρουν κι αυτοί ένα σταθερό αγωνιστικό προφίλ. Μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ με ανατροπή, βρέθηκε πίσω με 10 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό και έφτασε το ματς στο τελευταίο σουτ. Ηττήθηκε τελικά με 86-85. Η άμυνά της παραμένει η χειρότερη στη διοργάνωση με 86 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 3-6 και χρειάζεται άμεσα σερί νικών. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Γκάουντλοκ. Φύσει επιθετικές οι δύο ομάδες, αλλά και με πολλά σκαμπανεβάσματα στην άμυνα. Εξάλλου διαθέτουν δύο από τις χειρότερες άμυνες της φετινής Ευρωλίγκας. Πιθανό το over 161,5.

Μακάμπι Τ.Α. – Ζαλγκίρις

Μπορεί το πρόσημό της να είναι θετικό, αλλά η τελευταία εμφάνιση στη Βαρκελώνη ήταν απαράδεκτη για την Μακάμπι. Δίκαιη ήττα από την Μπάρτσα με 89-67. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Τα έσπασε από την γραμμή του τριπόντου. Μάλιστα η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους και στο τέλος κατάφερε να τη μαζέψει κάπως. Τα 40 ριμπάουντ που μαζεύει ανά παιχνίδι αποτελούν το καλύτερο ρεκόρ στη φετινή διοργάνωση δείχνοντας ότι διαθέτει παίκτες με αθλητικά προσόντα Η Ζαλγκίρις παραμένει σταθερά μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι τώρα έχοντας ρεκόρ 5-4, αλλά και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα. Πολύ επικίνδυνη στις εξόδου της. Μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές με 91-83. Καταπληκτική δουλειά από τον Σάρας στον πάγκο. Πρώτα βιολιά οι Ουλανόβας, Ντέιβις και Γιανκούνας. Η συνολική παράδοση κόντρα στη Μακάμπι είναι συντριπτικά εις βάρος της με 15 ήττες σε 2ο αγώνες και 10 στα 11 πιο πρόσφατα ματς. Πέρσι έσπασε το σερί επικρατώντας, αλλά σήμερα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα κόντρα σε μια ενισχυμένη αντίπαλο και με παραδοσιακά καυτή έδρα. Στο 1.60 η απλή νίκη των Ισραηλινών κρίνεται οριακά αποδεκτή.

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα με τρομερές επιθετικές αρετές, που μπήκε στη σεζόν χωρίς πλάνο και από την στιγμή που άλλαξε προπονητή αναστήθηκε αγωνιστικά. Τρέχει ένα σερί πέντε νικών σε Ισπανία και Ευρωλίγκα. Μεγάλο διπλό επί του Ερυθρού Αστέρα με 85-81. Δεν μάσησε από την καυτή ατμόσφαιρα. Στο 4-5 το ρεκόρ. Το έχει μαζέψει τις τελευταίες εβδομάδες. Όλα τα λεφτά Βόγιγκτμαν, Μπομπουά, Τίμα και Σενγκέλια. Σύμμαχος η παράδοση κόντρα στη Φενέρ με 13 νίκες σε 19 αγώνες. Παράδοξο για το μέγεθος της αντιπάλου, που βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρίσκεται στο θετικό 6-3 ξεπερνώντας την ήττα από τον Ολυμπιακό με τον καλύτερο τρόπο. Καθάρισε κατά σειρά ΤΣΣΚΑ, Ολίν, Κίμκι και Ντεμίρ σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Βέβαια, κόντρα στην Κίμκι δεν ήταν θετικό το γεγονός ότι έφτασε στο +17 και τελικά αγχώθηκε. Παίρνει πόντους και από παίκτες που δεν το περίμενε, όπως ο φορμαρισμένος Νάναλι. Πέρσι ηττήθηκε μέσα-έξω από την Μπασκόνια. Σε σχέση με την αντίπαλό της διαθέτει μεγαλύτερο βάθος και σαφέστατα καλύτερη άμυνα, αλλά στη Χώρα των Βάσκων παραδοσιακά ανοίγει ο ρυθμός και είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει. Ξεκάθαρη επιλογή το over 153,5 στα δικά μου μάτια.

Βαλένθια – Ολυμπιακός

Η Βαλένθια βρίσκεται στα κάτω της πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την κόπωση λόγω του μικρού ροτέισον. ΟΙ Γουίλιαμς και Ντιό παραμένουν στα πιτς από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ ο ηγέτης Ντούμπλιεβιτς έχει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη σήμερα. Πάντως, θέλει σαν τρελός να παίξει. Το 3-6 φέρνει πίεση και σαφέστατα μεγαλύτερη ανάγκη για νίκες. Στο σπίτι της τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο σκοράροντας 81 πόντους κατά μέσο όρο, έξι περισσότερους απ΄ ότι εκτός. Στον αγώνα με την Μπάμπεργκ βρέθηκε στο +16 και τελικά ηττήθηκε με 83-82. Μοιραίος ο Πλάις, που υπέπεσε σε φάουλ στο τρίποντο δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός θα έχει για πρώτη φορά φέτος τον Σπανούλη στη διάθεσή του, αλλά θα λείψουν Μάντζαρης, Αγραβάνης και Τίλι. Έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα ο Σφαιρόπουλος. Η ομάδα δεν επηρεάζεται από αυτά έχοντας το καλύτερο ρεκόρ μαζί με την ΤΣΣΚΑ στο 7-2. Τελευταίο της θύμα η Μιλάνο, της οποίας επιβλήθηκε με 86-85 στην Ιταλία έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μακ Λιν με 22 πόντους. Έξι φορές έχει αντιμετωπίσει τη Βαλένθια και έχει χαμογελάσει στις πέντε. Λογικά θα δούμε και σήμερα ένα ματς λεπτομερειών. Αμφότερες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Δυνατή εντός η Βαλένθια, πιο ομάδα ο Ολυμπιακός. Αν έλεγα κάτι θα ήταν το over 71,5 στους πόντους των γηπεδούχων λόγω των φετινών εντός έδρας μέσων όρων τους.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά ευρωλίγκας από το betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x