Betmasters

Ευρωλίγκα: Η… κατάρα χτύπησε τον Ολυμπιακό

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στον Ολυμπιακό, αφού πέραν των Αγραβάνη και Τίλι σήμερα δύσκολα θα αγωνιστεί ο Μιλουτίνοφ, ενώ δίνεται αμφίβολος και ο ηγέτης Πρίντεζης.

Με τέσσερις σπουδαίες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 13η αγωνιστική στης Ευρωλίγκας. Δεσπόζει η ματσάρα του ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ, που ξυπνάει… μνήμες.

Ανάλυση

Κίμκι – Εφές
Για τρεις περιόδους ήταν καβάλα στ’ άλογο η Κίμκι στην έδρα της Μάλαγα, αλλά έμεινε από δυνάμεις και τελικά υπέκυψε με 93-84. Το εις βάρος τους 26-18 ήταν καθοριστικό. Το ρεκόρ της πλέον έφτασε στο 7-5. Μπροστάρης ο Σβεντ που μοιράζει 20άρες δεξιά κι αριστερά, αλλά δεν φτάνει πάντα. Δεν είχε αγώνα στη VTB και έτσι θα παραταχθεί ξεκούραστη. Η Εφές ηττήθηκε εντός από την Μπασκόνια με 82-81 χάνοντας το ματς μέσα από τα χέρια της στο τελευταίο σουτ. Βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά, έφερε την κατάσταση στα μέτρα της, αλλά δεν άντεξε. Μεγάλο αγκάθι η άμυνα. Ήττα σοκ από την Μπουγιουκσεχίρ στο πρωτάθλημα με 84-58. Παρελθόν ο Περάσοβιτς από τον πάγκο. Ανέλαβε ο Αταμάν να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Αν δεν άλλαζε προπονητή η Εφές το ματς θα ήταν τεράστιος άσος. Τώρα θα κρατήσω μικρό καλάθι και θα επιλέξω το over 163,5.

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ
Μπήκε με το +10 στην τελευταία περίοδο κόντρα στην Μπάμπεργκ, αλλά κόλλησε επιθετικά και τελικά υπέκυψε με 67-65 ο Ολυμπιακός. Στο 9-3 το ρεκόρ του. Έπεσε από την κορυφή. Στο πρωτάθλημα κέρδισε με 91-62 το Λαύριο. Μεγάλο θέμα το πόσο θα αντέξει ακόμα ο Πρίντεζης παίζοντας μόνος του στη θέση «4» λόγω των τραυματισμών Αγραβάνη και Τίλι. Μάλιστα ο καταπληκτικός Ελληνας φόργουορντ αντιμετωπίζει μυϊκό τραυματισμό και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, όπως και αυτή του Μιλουτίνοφ. Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης παίζοντας στα κόκκινα τον τελευταίο μήνα. Έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Καθάρισε τη Μακάμπι με 1-186. Δεν είχε ματς στη VTB. Δώδεκα νίκες σε 19 συγκρούσεις με την Ελληνική ομάδα, αλλά στα κρισιμότερα έχει ηττηθεί. Πιο πρόσφατο το 82-78 υπέρ της ομάδας του Σφαιρόπουλου στον περσινό ημιτελικό. Ο Βέστερμαν παραμένει εκτός. Αμφίβολος ο Βοροντσέβιτς. Μάχη ανάμεσα στην καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης. Οι απουσίες του Ολυμπιακού αναγκάζουν τον προπονητή του να παίξει σκυλίσια άμυνα απόψε. Λογικό φαβορί η ΤΣΣΚΑ, αλλά θα προτιμήσω το under 156,5. Δεν περιμένω ο νικητής να βγει πάνω από τους 80 πόντους.

Μιλάνο – Μπασκόνια
Στις τελευταίες θέσεις η Μιλάνο με 9 ήττες σε 12 αγώνες. Πολλά νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της. Ο Πιανιτζιάνι δεν δείχνει να έχει το μαγικό ραβδάκι. Τουλάχιστον δεν έχει βρει ακόμα τη σωστή φόρμουλα. Ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 80072. Πάλεψε για τρεις περιόδους. Κέρδισε την Κσντού με 92377 στο πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Για να συνεχίζει να έχει ελπίδες πρόκρισης επιβάλλεται να κερδίσει απόψε. Η Μπασκόνια απέδρασε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Εφές με 82-81. Προηγήθηκε με διψήφια διαφορά, μπήκε στην τέταρτο περίοδο με το -9, αλλά έβγαλε μερικά μεγάλα σουτ. Λείπουν Ντιόπ και Μακ Ρέι. Στο 6-6 το ρεκόρ της. Στην ACB κέρδισε 97-94 την Ανδόρα εκτός έδρας. Επτά νίκες σε 12 αγώνες κόντρα στη Μιλάνο. Οριακό ματς. Το μομέντουμ δείχνει διπλό, αλλά τα περιθώρια για τη Μιλάνο έχουν στενέψει επικίνδυνα. Το ματς είναι τελικός για τη γηπεδούχο και θα ρισκάρω στον άσο. Οι Ισπανοί έχουν δώσει σειρά πολύ δύσκολων αγώνων σε Ισπανία και Ευρώπη περιμένοντας να βγάλουν κούραση.

Μπαρτσελόνα – Μάλαγα
Πραγματικά η Μπάρτσα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους της σεζόν. Διαθέτει καλό υλικό, θέλει να παίξει επιθετικό μπάσκετ, αλλά παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και συνεχίζει να μην ασχολείται με την άμυνα. Τέσσερις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Στα δύο τελευταία έχασε από Ρεάλ με 87-75 και από Γκραν Κανάρια με 88-77. Μπροστά της ακόμα ένας εμφύλιος. Ο Σίτο Αλόνσο φήμες αναφέρουν πως παίζει τη θέση του αυτή την εβδομάδα. Η Μάλαγα έχει ρεκόρ 4-8 παρουσιάζοντας σοβαρό πρόβλημα στη διάρκεια. Κέρδισε Σαραγόσα και Κίμκι, αλλά ακολούθησε η ήττα του Σαββάτου στην Τενερίφη με 81-77. Δείχνει ξεκάθαρα μεγαλύτερη ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι. Τα έξι τελευταία παιχνίδια της είχαν τουλάχιστον 158 πόντους συνολικά. Άσχημη η παράδοση κόντρα στους Καταλανούς με 39 ήττες και 17 μόλις νίκες σε 56 αγώνες. Δεν είναι η νίκη της Μπάρτσα για 1.30. Με έπιασαν τα γέλια μόλις το είδα. Σε πτώση, με προβλήματα στο εσωτερικό της, τεράστια πίεση και χωρίς να παίζει άμυνα. Δεν πάει, πάντως το χέρι μου ούτε στο διπλό με το χάντικαπ των 7,5 πόντων, αφού ως γνωστόν τα πληγωμένα θηρία πρέπει να τα φοβάσαι. Θα προτιμήσω τη λύση του over 158,5 που βγαίνει από την αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Διαβάστε την ανάλυση της Ευρωλίγκας και τις επιλογές του Wise στο Betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x