Betmasters

Ευρωλίγκα: Μπασκόνια πριν το δημοψήφισμα

Σε ρυθμούς δημοψηφίσματος για το αν θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα η ομάδα κινείται Γιαννακόπουλος και Παναθηναϊκός. Βέβαια, προηγείται απόψε η οριακή μάχη με την Μπασκόνια.

Με τέσσερα σπουδαία ματς ανοίγει η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα σε Τελ Αβίβ, Αθήνα, Βαλένθια και Μάλαγα. Πάμπολλες απουσίες που επηρεάζουν τις περισσότερες ομάδες.

Μακάμπι – Μπαρτσελόνα

Με το ρεκόρ της στο 11-10 η Μακάμπι βλέπει ξεκάθαρα πρόκριση παρά την ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις με 99-84. Οσο δεν παίζει άμυνα μακριά από το Ισραήλ θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Στην έδρα της γιγαντώνεται. Σε 11 αγώνες στο σπίτι της έχει 8 νίκες στη διοργάνωση ξεπερνώντας τους 85 πόντους. Η άμυνά της είναι η δεύτερη χειρότερη στη φετινή Ευρωλίγκα με 84 πόντους παθητικό. Η Μπαρτσελόνα ταπεινώθηκε με 96-72 στο πρωτάθλημα από την Μπασκόνια και η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Παρελθόν από τον πάγκο ο Σίτο Αλόνσο. Νωρίτερα είχε ηττηθεί στην Ευρωλίγκα από τη Μιλάνο με 83-81 εντός έδρας. Στον πάγκο θα κάτσει προσωρινά ως υπηρεσιακός ο Γιούλμπε. Ακούγονται αρκετά ονόματα όπως ο Περάσοβιτς, αλλά και ο Σάρας που εντυπωσιάζει στη Ζαλγκίρις. Στον πρώτο γύρο οι Καταλανοί επικράτησαν με 89-67 της Μακάμπι σε μία από τις λίγες πειστικές εμφανίσεις τους φέτος στη διοργάνωση. Έχουν με το μέρος τους την παράδοση με 4 νίκες στα 5 τελευταία και 14 στα 21 συνολικά ματς που έχουν δώσει μεταξύ τους. Στη φάση, όμως, που βρίσκονται αυτή την στιγμή το προβάδισμα ανήκει ξεκάθαρα στη Μακάμπι.

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια

Εξαντλημένος από το σερί απαιτητικών αγώνων υπέστη βαριά ήττα ο Παναθηναϊκός στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 95-74. Κάκιστος αμυντικά. Ρεκόρ ο Καλάθης με 31 πόντους. Χρύσωσε το χάπι στο πρωτάθλημα κερδίζοντας εύκολα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 91-74. Τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Πλούσιο το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Σε ανοιχτή κόντρα ο Γιαννακόπουλος με την Ευρωλίγκα για τη 12μηνη τιμωρία του από τους αγωνιστικούς χώρους. Απειλεί ουσιαστικά πως σε περίπτωση που ισχύσει η τιμωρία του θα έρθει δημοψήφισμα για να αποχωρήσει η ομάδα από τη διοργάνωση. Άσκησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε αρχικά και ο ίδιο δήλωσε πως θα υπάρξει σίγουρα το συγκεκριμένο δημοψήφισμα και από την απόφαση των οπαδών θα κριθεί αν θα παραμείνει η κεφαλή του συλλόγου ο ίδιο ή θα αποχωρήσει. Στην έδρα του έχει ρεκόρ 10-1 στη διοργάνωση με 85 πόντους κατά μέσο όρο. Νέο απόκτημα ο ψηλός Πέιν, που δεν είναι ακόμα έτοιμος. Η Μπασκόνια καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να προκριθεί έχοντας ρεκόρ 10-11. Μετά το 103-84 επί του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρωλίγκα ακολούθησε το 96-72 του πρωταθλήματος κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Πέντε σε σερί νίκες και έξι κολλητά ματς με over 164 πόντους. Περιμένω ακόμα ένα ροντέο που ο νικητής θα βγει πάνω από τους 85 πόντους. Θυμίζω πως στον πρώτο γύρο η Μπασκόνια επικράτησε στο τελευταίο σουτ με 85-84 Πρόκληση το over 158,5.

Διαβάστε όλο το άρθρο και τα προγνωστικά στο betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x