Betmasters

Ευρωλίγκα: Στο Βελιγράδι χωρίς τους Νίκους!

Τέσσερα ματς στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα σήμερα. Στο Βελιγράδι ταξιδεύει ο Παναθηναϊκός, χωρίς τους Καλάθη και Παππά!

Αρχίζει απόψε η δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας γι' αυτήν την εβδομάδα. Κρίσιμη αγωνιστική αφού θα παίξει ρόλο τόσο η κούραση από τα προχθεσινά ματς, όσο και η απόσταση που θα κληθούν να καλύψουν οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να παίξεi στην πόλη όπου θα γίνει το φετινό Final-4 απέναντι στον Αστέρα. Σοβαρές απουσίες για τους "πράσινους" στην περιφέρεια. Τρια ακόμα ματς σε Μπάμπεργκ, Τελ Αβίβ και Βαλένθια.

Ανάλυση

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός

Δεν άντεξε περισσότερο από ένα ημίχρονο ο Αστέρας, στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπατσε κι εν τέλει γνώρισε βαριά ήττα με 82-56. Η ομάδα του Αλιμπίγεβιτς δεν κατάφερε ποτέ να "ξεκολλήσει" από την άμυνα των Τούρκων, υπέπεσε σε αρκετά λάθη κι έμεινε τόσο χαμηλά στο σκορ. Σήμερα, παίζει στην έδρα της, μια από τις καλύτερες έδρες της λίγκας και θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό της. Αιχμές του δόρατος οι Ρότσεστι και Φελντέιν στην περιφέρεια φυσικά. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε παίζοντας εξαιρετικό -κατά διαστήματα- μπάσκετ. Χωρίς το Νικ Καλάθη, βρήκε τις λύσεις που έψαχνε μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Σήμερα ο Τσάβι Πασκουάλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του Νικου Παππά, εκτός φυσικά από τον Καλάθη. Αυτό περιορίζει σημαντικά το ροτέισον στο "1" και το "2" με τους Λεκαβίτσιους, Ρίβερς, Ντενμον και Λοτζέσκι να παίξουν σε αυτές τις δυο θέσεις. Ειδικά στον "1" έχει μείνει ουσιαστικά μόνο ο Λεκαβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να καταφέρει να φύγει από το Βελιγράδι με νίκη. Πρέπει παίκτες όπως ο Σίγκλετον, ο Ρίβερς και ο Λοτζέσκι να κάνουν μεγάλο ματς. Πρώτη μου επιλογή το Under 155.5, αφού θεωρώ πως ο Πασκουάλ θα ρίξει πολύ το ρυθμό του αγώνα για να βολευτεί το μικρό ροτέισον.

Μπάμπεργκ - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Μπάμπεργκ έχασε στο Κάουνας, πιο πολύ από τη "φόρα" της Ζαλγκίρις παρά από "αυτή, καθαυτή" σαν ομάδα. Κλασσική Μπάμπεργκ με πολλά κενά διαστήματα αλλά πάντα μαχητική να το παλεύει ως το τέλος. Και πάλι κορυφαίος ο Ντόρελ Ράιτ που δείχνει να γίνεται ο ηγέτης της ομάδας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης και "βάθους πάγκου" απέναντι στη Βαλένθια (91-72). Με τη μισή βασική ομάδα εκτός (Γιουλ, Αγιόν, Ράντολφ, Ρούντι, Κούζμιτς) και το Λούκα Ντόντσιτς να αποβάλλεται στην πρώτη περίοδο όλοι πίστευαν πως η ήττα ήταν προ των πυλών. Αντ' αυτού ο Λάσο είδε πέντε παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων και να παίρνει μια μεγάλη νίκη! Η Ρεάλ χρειάζεται να παραμείνει σε καλή κατάσταση αφού έχει μείνει πίσω βαθμολογικά. Περιμένω ντέρμπι. Η μαθημένη σ' αυτά τα ματς Μπάμπεργκ και η Ρεάλ των απουσιών. Προτείνω το να μην κερδίσει καμία ομάδα με πάνω από 6 πόντους.

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε

Η Μακάμπι δεν κατάφερε ποτέ να ξεκολλήσει από την άμυνα του Παναθηναϊκού κι έχασε εύκολα στο ΟΑΚΑ με 89-76. Αμυντικά μάλλον "μπερδεύτηκε" από την απουσία του Καλάθη, παρά ευνοήθηκε. Παραμένει στην οχτάδα, οπου είναι και ο βασικος της στόχος, ενώ ο Νέβεν Σπάχια περιμένει από παίκτες με εμπειρίες και προσωπικότητα να βγουν μπροστά απόψε. Η Φενέρμπαχτσε έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αστέρα, τον οποιο και νικησε με 82-56. Ηταν μια καλή επιστροφή μετά την ήττα από τη Ζαλγκιρις. Η άμυνα έδωσε το ρυθμό στους Τούρκους που από κει ξεκίνησαν το καλό σερί που τους έδωσε την πρώτη (και τελευταία) "καλή" διαφορά τους. Το θετικό για τον Ζοτς είναι πως βλέπει να υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές ως τώρα, χωρίς να εξαρτάται απόλυτα από έναν παίκτη, όπως πέρσι με τον Μπογκντάνοβιτς ή τον Ουντό. Κρισιμο ματς και για τους δυο. Δυο ομάδες που χρειάζονται τη νίκη και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Η μεν Μακάμπι ν' αποδείξει ότι επέστρεψε στο τοπ επίπεδο, η δε Φενέρ για να κάνει μια μεγάλη νίκη που "ισοφαρίζει" την ήττα από τη Ζαλγκίρις. Μάλλον θ' απέχω.

Βαλένθια - Ζαλγκίρις

Η Βαλένθια απογοήτευσε οικτρά τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τη Ρεάλ, αλλά αν χάνεις από ΑΥΤΗ τη Ρεάλ με 20 πόντους, τότε δεν είσαι στο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Σούταρε τρίποντα "όπως να 'ναι", δεν κατάφερε ποτέ να παίξει "κανονικό" μπάσκετ και απογοητεύει όσους πίστευαν πως μπορεί ν' αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη φέτος. Απέναντι της βρίσκεται το εντελώς αντίθετο. Μια ομάδα, ΟΜΑΔΑ. Η Ζαλγκίρις έκανε ακόμα μια νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στην Μπάμπεργκ (88-84) και κατάφερε να παραμείνει στην 5η θέση μόλις 1 νίκη πίσω από Παναθηναϊκό και Φενέρ. Σήμερα θα πρέπει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και να εύχεται να μην βγει στη Βαλένθια αυτό το "κάτι σαν μπάσκετ" που παίζει. Τώρα κάπου θα την κάνει την κακή εμφάνιση η Ζαλγκίρις. Όχι την ήττα. Ηττες έκανε και θα κάνει. Την κακή εμφάνιση. Δεν ξέρω αν είναι σήμερα που θα παίξει με μια ομάδα που παίζει όπως να 'ναι. Προσωπικά θα ρισκάρω στο να βγει πρώτος σκορερ ο Γκριν. "Προσωποκεντρική" ομάδα η Βαλένθια, το εντελώς αντίθετο η Ζαλγκίρις.

Διαβάστε την ανάλυση της Ευρωλίγκας και τις επιλογές του spesialista στο Betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x