Betmasters

Ευρωλίγκα: Στο… καμίνι του «δαγκώνει»

Στο φρούριο του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ελλιπή Ρεάλ με αποκλειστικό στόχο το 6-3.

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η ένατη αγωνιστική της Ευρωλίγκας σε Κωνσταντινούπολη, Αθήνα και Μάλαγα.

Ανάλυση

Φενέρμπαχτσε – Χίμκι

Ρέφαρε με τον καλύτερο τρόπο την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό η Φενέρ κερδίζοντας στον έξτρα χρόνο την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 95-93. Για ακόμα μία φορά ο Ομπράντοβιτς κέρδισε τον μαθητή Ιτούδη. Παραμένει στον top 3 των καλύτερων αμυνών της διοργάνωσης επιτρέποντας με το ζόρι 74,8 πόντους. Στο πρωτάθλημα πρόσθεσε στα θύματά της την Ολίν επικρατώντας με 85-66 εκτός έδρας. Ο Ντίξον ήταν στο περιθώριο το προηγούμενο διάστημα, αλλά αγωνίστηκε στο τελευταία και μένει να δει τι θα συμβεί με την διαφαινόμενη αποδέσμευση του. Λείπει ο Κάλινιτς. Η Κίμκι παραμένει σε θετικό πρόσημο με ρεκόρ 5-3, αλλά στην τελευταία πεντάδα αγώνων της σε Ευρωλίγκα και VTB υπέστη τέσσερις ήττες. Πιο πρόσφατες αυτές από Μακάμπι και Ζενίτ εντός έδρας 77-69 και 76-66 αντίστοιχα. Στην τελευταία τριάδα αγώνων της δεν ξεπέρασε παραγωγικά τους 70 πόντους. Αν δεν τραβήξει ο Σβεντ βραχυκυκλώνει όλη η επίθεση. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις ο Σβεντ φαντάζει υπερβολικά μόνος. Λείπει ο Ζιλ, μετράει αντίστροφα ο πολύτιμος Χάνεϊκατ. Αμφίβολος ο καλός ψηλός Ρόμπινσον. Σε έξι συγκρούσεις με τη Φενέρ έχει υποστεί δύο ήττες. Προσωπικά θεωρώ δεδομένη τη νίκη των Τούρκων, αλλά το χάντικαπ των 9,5 πόντων εμπεριέχει ρίσκο. Θα κινηθώ σε πιο ειδικά μονοπάτια επιλέγοντας το over 80,5 στους πόντους της γηπεδούχου στο 1.70.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μ.

Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ και ανεβάζοντας κατακόρυφα την εκτός έδρας παραγωγικότητά του ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Εφές με 82-81. Οδηγεί πολλά από τα παιχνίδια του στην Ευρώπη στο όριο και αυτό δεν του βγαίνει πάντα σε καλό γιατί κρίνεται στο ένα σουτ. Ανέβασε το ρεκόρ του στο 5-3. Στο πρωτάθλημα καθάρισε την Κύμη με 90-73 εκτός έχοντας έναν διαστημικό Σίνγκλετον με 35 πόντους. Ο Μήτογλου έχει υποχρεώσεις με την Εθνική, ο Γκάμπριελ ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις και παίζει κανονικά. Η Ρεάλ έρχεται λαβωμένη στο… κατηφορικό ΟΑΚΑ, αφού καλείται να αγωνιστεί χωρίς Γιουλ, Αγιόν, Τέιλορ, Κούζμιτς και Ράντολφ. Παρόλα αυτά έρχεται από δύο πειστικές εμφανίσεις κόντρα σε Μάλαγα με 89-57 και Μπούργος με 98-63. Είχαν προηγηθεί τρεις κολλητές ήττες που είχαν φέρει προβληματισμό. Δικαιολογημένα τα σκαμπανεβάσματα στους Μαδριλένους, αφού λόγω των απουσιών έχει μικρύνει το ροτέισον και συνάμα μεγαλώσει η κούραση. Μοιρασμένη η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες μετρώντας από 8 νίκες. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν στα δύο τελευταία στο ΟΑΚΑ με 85-69 και 88-82. Μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός γιγαντώνεται και με σύμμαχο τον κόσμο μπορεί να διευρύνει το αήττητο σερί του κόντρα στην πληγωμένη Ρεάλ. Στο 1.70 η απλή νίκη της Ελληνικής ομάδας.

Μάλαγα – ΤΣΣΚΑ

Βρίσκεται σε κάθετη πρώτη το τελευταίο διάστημα η Μάλαγα χάνοντας κατά σειρά από Χιπούσκοα, Ζαλγκίρις, Ρεάλ και Ανδόρα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία, προβληματισμός στον Πλάθα. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της είχαν κάτω από 146 πόντους. Ακόμα και αυτό που τους ξεπέρασε χρειάστηκε την παράταση. Η απουσία του Νέντοβιτς έχει επηρεάσει κατακόρυφα την ομάδα τόσο σε δημιουργικό, όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο. Ο ηγετικός γκαρντ δίνεται αμφίβολος για απόψε. Η ΤΣΣΚΑ τρέχει ένα σερί εννιά νικών στα δέκα τελευταία, αλλά ηττήθηκε στο όριο την περασμένη αγωνιστική από τη Φενέρ στη Μόσχα με 95-93 στην παράταση. Έκανε ένα σερί 7-0 στο φινάλε ισοφαρίζοντας, αλλά ο Μέλι της έδωσε τη χαριστική βολή. Το ρεκόρ της βρίσκεται στο 6-2. Δεν είχε αγώνα στη VTB και θα παραταχθεί ξεκούραστη. Εντυπωσιακή η παράδοση κόντρα στους Ανδαλουσιάνους με 16 νίκες σε 20 συγκρούσεις. Μοναδικός απών ο Βέστερμαν. Η μέρα με τη νύχτα αυτή την περίοδο οι δύο ομάδες. Δυσκοίλια επιθετικά η Μάλαγα, σκοράρει κατά ριπάς η ΤΣΣΚΑ. Πονηρό, όμως, το χάντικαπ για την ισπανική ομάδα που αντελεί μεγάλη δυναμική απότην έδρα. Δεν μπλέκω.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά μπάσκετ από το betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x