Betmasters

Ευρωλίγκα: Χωρίς Καλάθη στο… καμίνι

Για πρώτη φορά χωρίς τον Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Μακάμπι στο απόρθητο ΟΑΚΑ.

Με τέσσερις αγώνες ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα και πρώτης από τις δύο που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα.

Ανάλυση


Φενέρμπαχτσε – Ερυθρός Αστέρας

Έτρεχε ένα σερί οχτώ νικών η Φεν.ερ μέχρι το σοκ από τη Ζαλγκίρις. Εντός έδρας ήττα με 90-89 στο τελευταίο σουτ. Επιτρέπει μόλις 74 πόντους, αλλά έχει νεκρά διαστήματα, κυρίως εντός. Μην ξεχνάμε πως έχει χάσει στην Πόλη και από τον Ολυμπιακό. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε. Κέρδισε εύκολα τη δυνατή Τόφας στο πρωτάθλημα με 88-81. Ο Ερυθρός Αστέρας τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί έξι νικών σε όλες τις διοργανώσεις και τριών στην Ευρωλίγκα. Καταπληκτικά διπλά κόντρα σε Ρεάλ και Βαλένθια. Ενδιάμεσα έριξε μια μεγαλοπρεπέστατη κατοστάρα στην Εφές. Αναμφίβολα έχει χτυπήσει φόρμα με μπροστάρη τον Φελντέιν. Σε έξι αγώνες κόντρα στη Φενέρ έχει υποστεί πέντε ήττες. Λογικά θα τις κάνει έξι απόψε, αλλά με όπλο το μομέντουμ μπορεί να υπερασπιστεί το χάντικαπ των 12,5 πόντων. Προς διπλό.

Ζαλγκίρις – Μπάμπεργκ

Τρομερό διπλό για τη Ζαλγκίρις στην Πόλη κόντρα στη Φενέρ με 90-89. Για 35 λεπτά κυνηγούσε, αλλά δεν μάσησε και έφερε τούμπα την κατάσταση. Τρομερή δουλειά ο Σάρας στον πάγκο. Το ρεκόρ της στο 7-5. Βλέπει πρόκριση. Τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο θεσμό. Νίκη και στη Λιθουανία επί της Βιτάουτας με 89-70. Κινείται σταθερά πάνω από τους 80. Βγάζει τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Η Μπάμπεργκ δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα έχοντας ρεκόρ 6-6. Ακροβατεί. Έχει σκαμπανεβάσματα. Δείχνει να αφήνει λίγο σε δεύτερη μοίρα της Μπουντεσλίγκα ψάχνοντας την ευρωπαϊκή της υπέρβαση. Ηττα από την Ολντενμπουργκ στα εγχώρια με 81-74. Έβγαλε κούραση μετά το εξαντλητικό, αλλά νικηφόρο 67-65 επί του Ολυμπιακού γυρνώντας μια διψήφια διαφορά στην τελευταία περίοδο. Τραγική παράδοση κόντρα στη Ζαλγκίρις με 11 ήττες σε 12 αγώνες. Περίεργο ματς. Λογικό φαβορί η Ζαλγκίρις, αλλά με μικρή διαφορά από τους σκληροτράχηλους Γερμανούς. Προς διπλό στους 6,5, αλλά προσωπικά δεν θα πάρω.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.

Στο 8-4 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού μετά το 80-72 επί της Μιλάνο, αλλά έχασε τον Καλάθη. Ο ηγέτης των «πρασίνων» αποχώρησε με ενοχλήσεις στον ώμο, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Πάντως θα τον δούμε από το 2018 και μετά λόγω αυτής της κάκωσης. Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει η ομάδα δημιουργικά χωρίς αυτόν. Στο ΟΑΚΑ έχει το απόλυτο σε έξι αγώνες. Μοναδική εντός έδρας αήττητη ομάδα στη διοργάνωση. Εύκολα το Ρέθυμνο με 91-69 στο πρωτάθλημα. Η Μακάμπι δεν μπόρεσε να τα βάλει με την τρομερή επίθεση της ΤΣΣΚΑ χάνοντας με 101-86. Έπαιξε ελεύθερα και προσπάθησε να το διασκεδάσει ξέροντας ότι αντιμετωπίζει μια ανώτερη αντίπαλο. Δεν είχε αγώνα πρωταθλήματος και έρχεται ξεκούραστη στο ΟΑΚΑ. Σε 17 συγκρούσεις με τον Παναθηναϊκό έχει 8 νίκες και 9 ήττες. Φαβορί οι «πράσινοι», αλλά η Μακάμπι είναι ομάδα τριπόντου και αν της βγουν τα σουτ μπορεί να του βάλει δύσκολα. Θα περιμένω να δω την αντίδραση της Ελληνικής ομάδας χωρίς τον Καλάθη και θα πράξω στο live. Οριακό προς διπλό στους 6,5 πόντους.

Ρεάλ – Βαλένθια

Ισπανικός εμφύλιος με ιδιαιτερότητες, αφού δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ταξίδι στην καμπούρα της Βαλένθια, ενώ έχουμε να κάνουμε με δύο από τις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις απουσίες. Η Ρεάλ κέρδισε την περασμένη αγωνιστική με 87-75 την Μπαρτσελόνα. Συνεχίζει να μην έχει Γιουλ, Αγιόν, Κούζμιτς και Ράντολφ. Η Βαλένθια ηττήθηκε εντός από τον Ερυθρό Αστέρα με 86-82 παρότι έφτασε στα όρια διψήφιας διαφοράς στην τελευταία περίοδο. Πολλά νεκρά διαστήματα. Επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό οι απουσίες των Ντιό, Σάστρε και Γουίλιαμς. Φέτος στο αντίστοιχο παιχνίδια για το πρωτάθλημα στη Μαδρίτη ηττήθηκε δύσκολη με 86-82. Θα ρισκάρω στο διπλό με 8,5 πόντους περιμένοντας μία σχετικά δύσκολη νίκη της Ρεάλ. Γνωρίζονται πολύ καλά οι δύο ομάδες και ξέρουν πως θα καταστρέψει η μία το παιχνίδι της άλλης.

Διαβάστε την ανάλυση της Ευρωλίγκας και τις επιλογές του Wise στο Betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x