Champions League

Έχασε, δεν χάθηκε

Ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη στο Τορίνο, βρέθηκε ακόμα και με το προβάδισμα, αλλά παρόλο που ηττήθηκε (3-2) από τη Γιουβέντους παραμένει ακόμα ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Μέσα σε ένα δίλεπτο (65-66’), η Γιουβέντους εξανέμισε τις ελπίδες του μαχητικού Ολυμπιακού για το «διπλό».

Μια... καραμπόλα στο αυτογκόλ του Ρομπέρτο και το άπιαστο σουτ του Πογκμπά, έσβησαν το προβάδισμα που είχε δώσει στους Πειραιώτες η εξαιρετική κεφαλιά του Εντινγκά (61’). Έστω κι έτσι, όμως, στο φινάλε ο Ισπανός τερματοφύλακας έσωσε στο πέναλτι του Βιντάλ, κράτησε το 3-2 και παράλληλα το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πίρλο (21’) με υπέροχη εκτέλεση φάουλ είχε δώσει το προβάδισμα στην «Κυρία», με την απάντηση να έρχεται από τον Μποτία (24').

Εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους σχεδόν 2,500 φίλους του Ολυμπιακού που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Juventus Stadium!

Ανοιχτή ακόμα η πρόκριση για την ομάδα του Μίτσελ που έμεινε στους έξι βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και την τελευταία τα παίζει όλα για όλα κόντρα στη Μάλμε στο «Καραϊσκάκη».

Η βαθμολογία (Α' όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

H 4η αγωνιστική:

Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2
(21' Πίρλο, 65' αυτ. Ρομπέρτο, 66' Πογκμπά-24' Μποτία, 61' Εντινγκά)

Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(30' Κόκε, 78')

Η επόμενη αγωνιστική (24/11)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο μοιάζοντας να γνωρίζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Η Γιουβέντους πίεσε, κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, την ίδια στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οχυρωμένοι ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα.

Σε μια θέση από αυτές που το φάουλ μοιάζει με… πέναλτι ο Πίρλο επιβεβαίωσε τη φήμη του. Με αριστουργηματική εκτέλεση, νίκησε τον Ρομπέρτο δίνοντας το προβάδισμα στην Γιουβέντους. Σε μια στιγμή που παλιότερα όμως, ο Ολυμπιακός ίσως να ‘δειχνε έλλειψη καθαρού μυαλού και να ‘δινε δικαιώματα, είχε την ενδεδειγμένη αντίδραση. Βγήκε μπροστά και ζήτησε με σύνεση το γκολ και αυτό ήρθε μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Τσόρι και την άπιαστη κεφαλιά του Μποτία.

Η Γιουβέντους συνέχισε να ‘χει την κατοχή και να βρίσκει χώρο για να δράσει, αλλά διαδοχικά Μοράτα και Βιντάλ σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να ρισκάρει όχι μόνο για το θετικό αποτέλεσμα, όπως είναι η ισοπαλία, αλλά ακόμα και για το «διπλό». Η επιμονή του Μανιάτη και η γυριστή κεφαλιά του Εντινγκά τούμπαραν το ματς!

Μόνο για λίγο όμως με ένα δίλεπτο «βραχυκύκλωμα» να σβήνει όλη την αποφασιστική προσπάθεια που προηγήθηκε. Μια... καραμπόλα έφερε το αυτογκόλ του Ρομπέρτο, ενώ ακριβώς μετά την σέντρα, ήρθε ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά με άπιαστο σουτ του Πογκμπά. Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει και πολλά σε αυτή την φάση. Όταν όμως βρέθηκε απέναντι στον Βιντάλ έσωσε όχι μόνο το πέναλτι, αλλά διατήρησε και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς, που θα χανόταν αν είχε σκοράρει από την άσπρη βούλα ο Χιλιανός.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (83’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70’ Παντοΐν), Μοράτα (58' Γιορέντε), Τέβες.

Στον πάγκο: Στοράρι, Ογκμπόνα, Κομάν, Τζιοβίνκο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Τσόρι (71’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Μπουχαλάκης.

Διαιτητής: Άτκινσον (Αγγλία)
Γήπεδo: Juventus Stadium

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x