Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει ακόμη πολλά ψωμιά ο Ολυμπιακός για να πάρει το πρωτάθλημα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sportfm.gr για τη μάχη του τίτλου και περί του σχεδιασμού του Ολυμπιακού.

- Ακούω για μεταγραφές, σχεδιασμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν κλπ, κλπ.

- Γνώμη μου: πάμε πολύ μακριά…Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμη πολύ δρόμο για να τελειώσει η σεζόν, να πάρει το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει το Κύπελλο…

- «Πολλά είναι εφτά-οκτώ παιχνίδια;», μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Υπό αυτές τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί, ναι, είναι πολλά!

- Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη κανένα πρωτάθλημα, λέω εγώ. Σε πέντε αγωνιστικές γίνονται πολλά.

- Για παράδειγμα ας δούμε τις δύο ομάδες που είναι πιο κοντά βαθμολογικά στον Ολυμπιακό.

- Ποιος μου λέει ότι δεν θα πάρει ο Πανιώνιος και τα πέντε δικά του παιχνίδια; Έχει τρία μέσα (με Ατρόμητο, Πλατανιά, Λεβαδειακό) και δύο έξω (με Παναθηναϊκό και Κέρκυρα). Πώς θα κερδίσει στη Λεωφόρο; Επειδή είδα χθες τον Πανιώνιο στην Τούμπα, σας λέω ότι μπορούσε να κερδίσει! Όπως είχε κερδίσει και στο Καραϊσκάκη! Αρα, μπορεί να κερδίσει και τον Παναθηναϊκό!

- Κι ακόμη πιο εύκολα μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει τα δικά του πέντε παιχνίδια. Τρία μέσα κι αυτός (με Λάρισα, Παναθηναϊκό, Κέρκυρα) και δύο έξω (με Ατρόμητο και Πλατανιά).

- Συνεπώς, για να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνει τρεις νίκες, ώστε να είναι και μαθηματικά πρώτος. Η, αν θεωρήσουμε ότι ο Πανιώνιος θα φέρει μία ισοπαλία, χρειάζεται ο Ολυμπιακός δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, για να περάσει σίγουρα και τον ΠΑΟΚ.

- Τι πρόγραμμα έχει ο Ολυμπιακός;

- Μόνο δύο παιχνίδια εντός έδρας, με τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ, ομάδες που σχεδόν κάθε χρόνο του βγάζουν την ψυχή και μέσα στο Καραϊσκάκη-ο δε Πλατανιάς κυνηγάει να μπει στα πλέϊ οφς, έστω μέσω της 6ης θέσης.

- Και τρία παιχνίδια εκτός έδρας, με τον Λεβαδειακό, που σε κάθε ματς παίζει την παραμονή του στην κατηγορία και με την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό, ομάδες που, θα με θυμηθείτε, θα σκιστούν, στους αγώνες τους με τον Ολυμπιακό, κι ας είναι αδιάφορες βαθμολογικά.

- Το πρωτάθλημα έχει πολλά ψωμιά ακόμη, λέω εγώ. Ο δε σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, είναι για όταν θα έρθει η ώρα του. Αυτή την ώρα το μόνο, αλλά πολύ σημαντικό βέβαια, που μπορεί να γίνει είναι να έρθει ένας αξιόλογος προπονητής για να αναλάβει από τώρα και με προοπτική και για του χρόνου.

- Αυτό, ναι. Αλλά κι εδώ υπάρχουν, προς στιγμήν τουλάχιστον, ερωτηματικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x