Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει δίκιο ο Πογέτ, δεν είναι νορμάλ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την τελευταία, ενδιαφέρουσα, δήλωση του Πογέτ για τον Ολυμπιακό.

• Πως το είπε ο Πογέτ; «Δεν είναι νορμάλ σε καμία χώρα στον κόσμο μια ομάδα να έχει τόσο μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε στην 21η αγωνιστική και δεν είναι λογικό να έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός και να έχει μόνο μία ισοπαλία».

• Δίκιο έχει ο Πογέτ. Δεν είναι νορμάλ. Θα ήταν ακόμη πιο σωστός, βέβαια, αν συμπλήρωνε ότι δεν είναι νορμάλ και στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν μετά από 25 (κι όχι 21) αγωνιστικές, να έχει 24 βαθμούς παραπάνω από τη δεύτερη Μονακό (κι όχι 19 όπως ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ), με 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα 38 κι όχι 30 αγωνιστικών. Κι αν πρόσθετε ότι δεν είναι νορμάλ και στη Σερβία ο Ερυθρός Αστέρας να έχει 20 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 22 αγωνιστικές και 25 πόντους διαφορά από τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας.

• Αλλά ο Πογέτ μπορεί να μην ξέρει τι γίνεται στη Σερβία. Λογικά, όμως, κάτι θα έχει ακούσει για το γαλλικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου αντίπαλοι της Παρί είναι η Μονακό, που πέρσι ήταν στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ κι οι Μαρσέϊγ και Σεντ Ετιέν, που συνεχίζουν φέτος στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

• Δεν είναι οι αντίπαλοι που έχει εδώ ο Ολυμπιακός. Δηλαδή, η ΑΕΚ που (με όλο το σεβασμό) έπαιζε την προηγούμενη διετία στη Γ΄και στη Β΄κατηγορία, ο Παναθηναϊκός, που εδώ και έξι χρόνια στην Ευρώπη έχει αποκλείσει μόνο τη Μάδεργουελ και τη Μίντιλαντ κι ο ΠΑΟΚ, που αδυνατεί να κερδίσει έστω το Κύπελλο Ελλάδας 12 χρόνια...

• Ίσως και να μην ήταν νορμάλ ο Ολυμπιακός να είχε 20 νίκες και μία ισοπαλία, εάν οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας, βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα. Τότε, μπορεί να το έπαιρνε πιο δύσκολα το πρωτάθλημα, όπως συνέβη πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, όταν η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός είχαν πολύ πιο καλές ομάδες από αυτές που έχουν σήμερα.

• Όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, που το 2010 είχε φτάσει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και το 2009 στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ, που από το 2001 ως το 2003 προκρίνονταν έστω στα πρώτα νοκ άουτ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπως και τη διετία 2007-08.

• Άρα, το πιο σωστό ερώτημα μάλλον έχει να κάνει ως προς το αν είναι νορμάλ να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ-αλλά κι ο ΠΑΟΚ. Κι εδώ η απάντηση είναι αδιαπραγμάτευτη: δεν είναι νορμάλ…

• Ο κύριος Πογέτ πολύ λογικά θέλει να γίνει ο πρώτος που θα κερδίσει το Σάββατο τον Ολυμπιακό. Απολύτως θεμιτό και μακάρι να δούμε μία πολύ δυνατή ποδοσφαιρική κόντρα το Σάββατο κι όχι όπως χθες που ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού έκανε μία τελική (!!!) στο Καραϊσκάκη.

• Αλλά για να έχει πιο σφαιρική άποψη για τις κρίσεις του ο προπονητής της ΑΕΚ, θα πρέπει να ξέρει ότι ο Ολυμπιακός εκτός από τα «μη νορμάλ», όπως ο ίδιος τα θεωρεί, που κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει συγκομιδή 67 βαθμών στη φάση των ομίλων στα 7 τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ στα οποία έχει πάρει μέρος. Με μίνιμουμ 9 πόντους σε κάθε χρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x