Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Έχει μπροστά της μαραθώνιο και όχι σπριντ!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει ότι τώρα η ΑΕΚ, σε αντίθεση με τη Γ’ κατηγορία όπου είχε μπει λίγο με… υφάκι, είναι έτοιμη να σηκώσει μανίκια και να παλέψει.

H πρώτη επαφή της ΑΕΚ με τον άγριο κόσμο της Β' Εθνικής (ή της Football league) ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς. Δύσκολη έδρα, πολύ ξύλο, μεγάλες μάχες και ένα τρίποντο βγαλμένο μέσα από πολύ ιδρώτα και τρέξιμο και όχι από κάποιο παιχνίδι υψηλής τεχνικής ή τακτικής!

Ο Παναιγιάλειος είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα που ήξερε τι ζητούσε και πώς θα δυσκόλευε τον αντίπαλό της. Η ΑΕΚ μόχθησε για να πάρει μία νίκη που της δίνει ψυχολογικά ένα μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια. Μία νίκη σε ένα εκτός έδρας ματς στην πρεμιέρα «φτιάχνει» πάντα την ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που η «Ενωση» πρέπει να αντιληφθεί ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο εύκολα στις απαιτήσεις του πιο δύσκολου πρωταθλήματος στη χώρα. Το πρώτο είναι να καταλάβουν παίκτες και τεχνικό τιμ πως αν μία ομάδα παίζει σκληρά από τη φύση της, απέναντι στην ΑΕΚ θα το κάνει στη νιοστή!

Είναι κίνητρο για οποιονδήποτε αντίπαλο να παλέψει απέναντι στην «Ενωση» και να την κάνει να «ματώσει». Γενικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο. Το βίωσε η Γιουβέντους στην Ιταλία τη σεζόν 2006-2007, κατά την οποία έπαιξε στη Σέριε B αλλά και η Ρέιντζερς των 115 τίτλων όταν έπεσε μέχρι την τέταρτη κατηγορία και δούλεψε με νύχια και δόντια μέχρι να επιστρέψει εκεί που φυσιολογικά ανήκει, κάτι που ίσως ολοκληρωθεί φέτος.

Ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν το 1974, μόλις έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης, βρέθηκε στη β' κατηγορία, της πήρε κάποιες εβδομάδες για να βρει τα πατήματά της χάνοντας ματς ή πετώντας πόντους μέχρι να συνειδητοποιήσει πού βρισκόταν.

Η ΑΕΚ με την εμπειρία της διαχείρισης της τρίτης κατηγορίας, μπήκε πιο μπαρουτοκαπνισμένη στη μάχη. Η νίκη της στο Αίγιο ήταν απόρροια ποιότητας, εμπειρίας και καρδιάς, ένα μίγμα πολύ σημαντικό για να δώσει στο τέλος της χρονιάς το «εισιτήριο» της επιστροφής στη... γη της Επαγγελίας. Μη γελιέται κανείς όμως, αυτή η επικράτηση ήταν μόλις η πρώτη από τις πολλές που θα χρειαστούν αφού ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με τα πλέι οφ δεν εγγυάται τίποτα!

Καθαρά αγωνιστικά πάντως η ΑΕΚ έχει επενδύσει σε παίκτες που και την κατηγορία ξέρουν, και μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.

Και αυτό που εισπράττει κάποιος από την πρεμιέρα, είναι πως αυτή τη φορά η «Ενωση» σε αντίθεση με τη γ' κατηγορία στην οποία είχε μπει λίγο με... υφάκι, είναι έτοιμη να σηκώσει μανίκια και να παλέψει. Γιατί όλοι ξέρουν στην «Ενωση» πως μπροστά τους έχουν μαραθώνιο να καλύψουν και όχι σπριντ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x