Στίβος

Έχει υψηλούς στόχους για το καλοκαίρι η Γκούσιν

Κόντρα στα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε όλη την περίοδο του κλειστού, η Τατιάνα Γκούσιν σημείωσε υψηλές επιδόσεις στο ύψος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια γυμνάστηκε όπως έπρεπε και κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε. «Δούλεψα σκληρά για να μπορέσω να αγωνιστώ στον τελικό του NCAA. Δεν έκανα μόνο προπονήσεις στίβου, αφού, λόγω των προβλημάτων στις κνήμες, ήταν δύσκολο να βγάλω τη δουλειά που έπρεπε.

Δύο με τρεις ώρες την ημέρα έκανα ενδυνάμωση και άλλου είδους προπόνηση που δεν επιβάρυνε τα πόδια μου. Άλματα έκανασ μόνο μία φορά την εβδομάδα», τόνισε αρχικά η Γκούσιν και συμπλήρωσε πως: «Ψυχολογικά, είχα πείσει τον εαυτό μου πως πρέπει να τα δώσω όλα. Πόνο αισθανόμουν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ήταν, αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να κάνω ψηλά άλματα. Όταν έκανα το 1.90, ένιωσα μοναδικά, ήμουν πολύ χαρούμενη».

Η Γκούσιν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ξεπέρασε δύο φορές το 1.90 και βελτίωσε το απόλυτό της ρεκόρ, ενώ κατέλαβε και τη δεύτερη θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα.

Η Γκούσιν έχει κάνει τον προγραμματισμό της και για τους αγώνες της θερινής σεζόν. «Θα ακολουθήσουμε το ίδιο πρόγραμμα με κολύμπι και ενδυνάμωση. Περίπου ένα μήνα πριν τους αγώνες, θα αρχίσω να έχω επαφή με το έδαφος και να κάνω λίγα άλματα και βάρη. Θα πάρω μέρος σε δύο αγώνες στις ΗΠΑ και μετά ευελπιστώ να είμαι στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

Δεν έχω αγωνιστεί με την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο και μου έχει λείψει αυτό. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσω ξανά με τους γιατρούς μου στην Ελλάδα για να καταλήξουμε στο πως θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα τραυματισμού μου», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x