Χάντμπολ

«Έχουμε επιπλέον κίνητρο»

Η συνέντευξη Τύπου του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Αμύνταιο

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμυνταίου η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019 που θα διοργανωθεί στο ΔΑΚ Αμυνταίου το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας), της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και της ΔΕΗ.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Κώστας Θεοδωρίδης (Δήμαρχος Αμυνταίου): «Συνεχίζουμε να εκτελούμε το μνημόνιο συνεργασίας που είχαμε συμφωνήσει με την ΟΧΕ και υποδεχόμαστε αγώνες παγκόσμιου βεληνεκούς. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, εδώ, στη γενέτειρα του ελληνικού χάντμπολ. Οι προετοιμασίες μας ήταν πυρετώδεις και με την ευκαιρία οικοκυρέψαμε το σπίτι μας και ετοιμάσαμε ένα κλειστό γυμναστήριο αντάξιο των αγώνων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές, στους παλιούς αθλητές, στους νέους αθλητές και στις αθλήτριες, αλλά και στους γονείς που βοήθησαν, και φυσικά στο νομικό πρόσωπο και τον Θεόδωρο Φωκά που έφερε σε πολύ καλή κατάσταση το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Περιμένουμε να γεμίσει το γήπεδο και θέλουμε η καρδιά του ελληνικού χάντμπολ να χτυπάει εδώ για τις επόμενες τρεις ημέρες. Εύχομαι καλή διαμονή στις ομάδες, ελπίζω να προλάβουν να δουν τις ομορφιές της περιοχής μας και φυσικά εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα, που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Να έρθουν όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν ένα πανέμορφο άθλημα στα καλύτερά τους».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε τη δυνατότητα να είμαστε πάλι εδώ, στην πολύ όμορφη και φιλόξενη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούμε ότι είμαστε στο σπίτι μας, τόσο σημειολογικά επειδή από εδώ ξεκίνησε το άθλημα, αλλά και επειδή τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε μία τεράστια αγκαλιά από τους φορείς και τους φιλάθλους της Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, στο Αμύνταιο, στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα. Όλοι οι φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και χορηγοί με πρώτη τη ΔΕΗ, βοηθούν ώστε να είμαστε εμείς εδώ σήμερα και χαίρομαι επειδή κοντά μας βρίσκονται οι πιονιέροι του αθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και λίγο περισσότερο στη δική μας, που κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να βρεθεί πιο ψηλά. Η ΟΧΕ πάντα συνδυάζει τον αθλητισμό με τις κοινωνικές δράσεις. Αυτοί οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην προσπάθεια που κάνει ο Αρκτούρος, ένας οργανισμός με αξιοσημείωτη περιβαλλοντική δράση».

Παναγιώτης Βλαχόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΧ Δυτικής Μακεδονίας): «Εδώ και δύο μέρες ο παλμός του γυναικείου χάντμπολ χτυπάει στη γενέτειρα του αθλήματος. Ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να έρθουν εδώ έξι σπουδαίοι αγώνες. Η Δυτική Μακεδονία πάλλεται για το χάντμπολ και αυτό φαίνεται σε κάθε ευκαιρία, για τις Εθνικές ομάδες και τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που φέρνει στην περιοχή η ομοσπονδία. Η συμβολή των χορηγών με… αιχμή του δόρατος τη ΔΕΗ και η υποστήριξη της αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικοί παράγοντες. Χωρίς το δήμο Αμυνταίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν διοργανώσεις όπως αυτή που ξεκινά την Παρασκευή. Ευχαριστούμε και τα σωματεία μας, επειδή χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε με υψηλά στάνταρ μία τέτοια διοργάνωση».

Δημήτρης Καμαριάδης (Προϊστάμενος επικοινωνίας ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ): «Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΕ που μας τιμά και μας συμπεριλαμβάνει στους χορηγούς, αλλά και τις Εθνικές μας ομάδες. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου κ. Παναγιωτάκη, εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική μας και στις υπόλοιπες ομάδες. Η ΔΕΗ στηρίζει όλες τις Εθνικές ομάδες της πατρίδας μας και στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους».

Γιάννης Στρατάκης (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στο Δ.Σ. που δέχθηκαν και στήριξαν την πρόταση να γίνουν στο Αμύνταιο αυτοί οι αγώνες. Αυτή η πρόταση, χωρίς την υποστήριξη του Δήμου, την ενθάρρυνση της Περιφέρειας και τη συμβολή της ΔΕΗ, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Εύχομαι καλή επιτυχία στα κορίτσια μας. Να επιμείνω στο κάλεσμα για να γεμίσει το γήπεδο και να χαρεί ο κόσμος ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός».

Άννα Γκάτσιου (εκπρόσωπος Αρκτούρου): «Καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα. Εκπροσωπώ τον Αρκτούρο τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό οργανισμό της χώρας, αλλά χαίρομαι διπλά γιατί προέρχομαι από το άθλημα, καθώς ήμουν αθλήτρια του χάντμπολ. Ο Αρκτούρος θα είναι στο πλευρό των αθλητριών».

Μενέλαος Δανήλος (προπονητής Εθνικής γυναικών): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Αμύνταιο, τη γενέτειρα του αθλήματος. Ευχαριστώ τους φορείς που βοήθησαν να έρθει εδώ η Εθνική ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι έχουμε ένα δύσκολο έργο. Θεωρητικά είμαστε η ασθενέστερη ομάδα του ομίλου, καθώς ήμασταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να διαψεύσουμε τους πάντες. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι τα κορίτσια μας θα παλεύουν από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, σε κάθε μπάλα, σε κάθε φάση για την Εθνική ομάδα. Αναφορικά με τις αντιπάλους μας, η Λευκορωσία είναι πολύ δυνατή, συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Η Πορτογαλία έχει επενδύσει πολύ στο άθλημα, αλλά στους Μεσογειακούς Αγώνες τη νικήσαμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι. Η Ιταλία έχει οργανωθεί σε υψηλό επίπεδο, φαίνεται και από την πολυπληθή αποστολή της. Ηττηθήκαμε το καλοκαίρι στους Μεσογειακούς, αλλά με μία καλή απόδοση αύριο, στην πρεμιέρα, μπορούμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Σίγουρα όλες τις ομάδες θα τις κοιτάξουμε στα μάτια».

Ελισάβετ Μάστακα (αθλήτρια Εθνικής γυναικών): «Ευχαριστώ εκ μέρους των αθλητριών τους φορείς που έχουν συμβάλλει για την διοργάνωση. Εδώ νιώθουμε ότι είναι το σπίτι μας. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπά το χάντμπολ και σε αντίστοιχους αγώνες το γήπεδο ήταν γεμάτο και μας στήριζε έως το τέλος. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τους ανταμείψουμε. Μας δίνει κίνητρο ότι παίζουμε στην έδρα μας, υπάρχει άψογο κλίμα και εμπιστοσύνη μεταξύ αθλητριών και προπονητών, έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα του 3ου προκριματικού ομίλου
ΔΑΚ Αμυνταίου
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018
17:00 Λευκορωσία- Πορτογαλία
19:30 Ιταλία- Ελλάδα
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018
17:00 Ελλάδα- Λευκορωσία
19:30 Πορτογαλία- Ιταλία
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
17:00 Πορτογαλία- Ελλάδα (ΕΡΤ3)
19:30 Λευκορωσία- Ιταλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x