Betmasters

Εχθρός του Goal ο Λουκ Στιλ!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το ενδεχόμενο να σκοράρει η Γκαμπάλα στη «Λεωφόρο», δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα μη πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» μπορούν να υπερηφανεύονται για την ύπαρξη στο δυναμικό τους ενός τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου. Ο Λουκ Στιλ δεν επελέγη τυχαία στα δεκαοκτώ του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κι ας μην έπαιξε σχεδόν καθόλου εκεί. Αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα στην αγγλική Τσάμπιονσιπ με την Μπάρνσλι, που για τους γνωρίζοντες αποτελεί τη σημαντικότερη κατηγορία στην Ευρώπη μετά την Πρέμιερ Λιγκ, το Σαμπιονά, την Πριμέρα Ντιβιζιόν, το Καμπιονάτο και την Μπουντεσλίγκα!

Ο 30χρονος είναι στην καλύτερη ηλικία για τερματοφύλακας, με την ωριμότητα και τις ικανότητές του να κάνουν σημαντική διαφορά σ΄ αυτήν την προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού. Στην πρεμιέρα, στο Αγρίνιο, μπορεί το «τριφύλλι» να πέτυχε τη νίκη με ανατροπή, όμως αν δεν ήταν ο Στιλ θα είχε δεχτεί κι άλλο γκολ η φιλοξενούμενη ομάδα. Από έναν Παναιτωλικό κιόλας, ο οποίος δεν είχε καμία μα καμία σχέση με πέρυσι. Η αμυντική αδυναμία των «πράσινων» φαίνεται από το ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων, ως και το 1-0 τους μετά την απόκρουση του Στιλ στο πέναλτι. Και στις δύο περιπτώσεις ουδείς κινείται προς την μπάλα!

Ακόμη και στο 0-0 του Αζερμπαϊτζάν, ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να δεχτεί τέρμα από έναν αντίπαλο με μετρημένους τέσσερις-πέντε παίκτες υπολογίσιμης αξίας (Ζετς, Ζενιόφ, Ντοντό, Γκάι, Ρικαρντίνιο). Η Γκαμπάλα δεν έρχεται στη «Λεωφόρο» αποκλεισμένη και θέλει προσοχή η ρεβάνς, διότι ενδεχόμενος και απευκταίος αποκλεισμός θα δημιουργήσει σημαντικότατη ζημιά – πέραν του πρεστίζ – και στα ταμεία του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια δεν είναι παιχνίδι που υπάρχει αύριο για τους γηπεδούχους.

Λογικά είναι χαμηλά η τιμή του «άσου» και δεν θα μπορούσε να πληρώνει περισσότερο. Η θεωρητική απόσταση μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι μεγάλη. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό δεν αποτυπώθηκε στο χορτάρι στο πρώτο ματς του Μπακού δεν ποντάρεται το ενδεχόμενο νίκης της ελληνικής ομάδας κι αυτό διότι δεν συμβαδίζει η απόδοση με τις ρεαλιστικές πιθανότητες επικράτησης του φαβορί. Οι φιλοξενούμενοι του Ρόμαν Χρίχορτσουκ ήρθαν στην Αθήνα ξανά χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη Τζαβίντ Χουσεΐνοφ, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για εμπλοκή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Αλίγιεφ.

Η απουσία του Βέμερ θα φέρει ξανά τον Μπούρμπο στο δεξί άκρο της άμυνας, με τη συμμετοχή του Έλληνα αμυντικού ν΄ αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων. Λογικά πλάι στον Ταυλαρίδη θα παίξει ο Σάντσες, που ήταν καλός όσο αγωνίστηκε στο Αγρίνιο, άρα ο Κουτρουμπής θα μεταφερθεί στα χαφ. Η «Λεωφόρος» θα έχει πολύ κόσμο κι αυτό εννοείται πώς αποτελεί σημαντική βοήθεια για τους γηπεδούχους. Δύο πράγματα ψάχνει ο Παναθηναϊκός: Να σκοράρει οπωσδήποτε, διότι σε άλλο ενδεχόμενο θα παίξει την πρόκριση στην παράταση στην καλύτερη περίπτωση του 0-0, και να μην δεχτεί γκολ γιατί αυτόματα θα θέλει δύο για να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στα τέσσερα επίσημα ματς της σεζόν (δύο με Κλαμπ Μπριζ, ένα με Γκαμπάλα κι ένα με Παναιτωλικό) η αχίλλειος πτέρνα του «τριφυλλιού» είναι η άμυνά του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί ν΄ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σκοράρει, έστω, μία φορά η αζέρικη ομάδα. Για το «τριφύλλι» θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ πώς ένα, τουλάχιστον, γκολ θα σημειωθεί. Το Goal θα μπει πρώτο στις επιλογές, με μόνο πραγματικό εχθρό τον εξαιρετικό γκολκίπερ Στιλ! Σε αγώνα, τώρα, με φαβορί στο 1,33 να δίνεται το Over 2,5 στο 1,92 και το Over 3,5 στο 3,65 προφανώς ο διοργανωτής στοιχήματος πιστεύει πολύ στο 1-0 ή στο 2-0…

Κάποιος που υποστηρίζει πώς ο Παναθηναϊκός θα περάσει σαν άνεμος την Γκαμπάλα, ποντάρει και στα πολλά γκολ. Αυτό μαρτυρούν οι αποδόσεις. Και τα δύο Over θα μπουν στις επιλογές της στήλης. Περνώντας στους ομίλους του Γιουρόπα η ελληνική ομάδα θα έχει εξασφαλισμένα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ (2,5 από την πρόκριση και μισό εκατομμύριο περίπου από τη συμμετοχή στα πλέι οφ). Με μία καλή πορεία – και όχι σαν την περυσινή – μπορεί να φτάσει εύκολα στα πέντε εκατομμύρια ευρώ κέρδος. Γίνεται αντιληπτή η κρισιμότητα του αγώνα, πέραν του δεδομένου γοήτρου που θα πληγεί σε περίπτωση αποκλεισμού.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
763. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΚΑΜΠΑΛΑ: GOAL (2,02)
763. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΚΑΜΠΑΛΑ: OVER 2,5 (1,92)
763. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΚΑΜΠΑΛΑ: OVER 3,5 (3,65)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x