Επικαιρότητα

Έζησε σαν σκλάβα για δύο χρόνια

Έναν εφιάλτη πέρασε μία νεαρή νταντά στο σπίτι ενός ζευγαριού στο Χιούστον. Καθημερινά υφίστατο εκμετάλλευση, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τους ίδιους της τους εργοδότες.

Για περίπου δύο χρόνια ένα ζευγάρι σε προάστιο του Χιούστον κρατούσε αιχμάλωτη μία νεαρή Νιγηριανή μετανάστρια. Μάλιστα, ο Τσάντι και η Σάντρα Νσομπούντου, επίσης από τη Νιγηρία, έφεραν τη συμπατριώτισσά τους στις ΗΠΑ, υποσχόμενοι ότι χρειάζονται μία νταντά.

Όμως, οι σκοποί τους, ήταν άλλοι. Να μετατρέψουν την κοπέλα σε προσωπική τους σκλάβα.

Για δύο χρόνια την υποχρέωναν να εργάζεται 20 ώρες την ημέρα, χωρίς ποτέ να της δώσουν χρήματα.

Η κακοποίηση που της ασκούσε το ζευγάρι δεν είχε όρια. Πολύ συχνά την έσερναν από τα μαλλιά, τρομοκρατώντας την.

Αλλά και η τροφή ήταν πενιχρή. Αρκείτο στα αποφάγια της οικογένειας, ενώ εάν ήθελε να φάει κάτι για πρωινό, της έδιναν ό,τι είχε απομείνει από τα μπολ δημητριακών των παιδιών.

Η νταντά αποκάλυψε ότι ήταν αναγκασμένη να εργάζεται από τις 5.30 π.μ. έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Στα καθήκοντά της, που της επιβάλλονταν, πάντα, με τη βία, ήταν η καθαριότητα του σπιτιού, η παρασκευή του φαγητού και η φροντίδα των παιδιών, αναφέρει τοπική ιστοσελίδα (σ.σ. click2houston).

inner

Η οικογένεια της είχε υποσχεθεί αρχικά 100 δολάρια το μήνα μισθό που ποτέ δεν της έδωσε.

Για να κρατήσει κλειστό το στόμα της γι’ αυτά που τραβούσε, το βάναυσο ζευγάρι την απειλούσε ότι θα τη σκότωνε αν το επιχειρούσε.

Παρόλα αυτά βρήκε το κουράγιο και τον τρόπο να ενημερώσει για την ιστορία της υπάλληλο του αμερικανικού Κέντρου κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας του Χιούστον και την περασμένη Δευτέρα να συλληφθούν ο Τσάντι με την Σάντρα Νσομπούντου.

Οι δυο τους βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με «καταναγκαστική εργασία, παράνομη φιλοξενία αλλοδαπού, καθώς και παρακράτηση προσωπικών εγγράφων», κατηγορίες που επισύρουν συνολική ποινή άνω των 60 χρόνων σε ομοσπονδιακές φυλακές.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x