Euro 2016

«Φαινόμενο» ο Ρόμπι Κιν!

Ο Ρόμπι Κιν... ξέσπασε στο Γιβραλτάρ σημειώνοντας κάποια αξιοσημείωτα ρεκόρ! Ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, ενώ σημείωσε πιο γρήγορο χατ-τρικ από τον Φαν Μπάστεν!

Αν σε ένα πράγμα είναι σπουδαίος ο Ρόμπι Κιν, αυτό είναι σίγουρα το σκοράρισμα. Ο Ιρλανδός δεν… λυπήθηκε ούτε το ανίσχυρο Γιβραλτάρ. Με ένα ξέσπασμα στο α’ μέρος, σημείωσε χατ-τρικ, το οποίο συνδυάστηκε με ορισμένες εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις για τον επιθετικό των Λος Άντζελες Γκάλαξι!

Αρχικά ξεπέρασε το… φαινόμενο, Ρονάλντο στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών με εθνικές ομάδες. Με τα τρία γκολ που πέτυχε απόψε (τελικό σκορ 7-0) έφτασε τα 65, άφησε πίσω τον Βραζιλιάνο και έπιασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στη 12η θέση! Στην Ευρώπη είναι 5ος πίσω από τον Γερμανό, Γκερντ Μίλερ.

Το σημερινό του χατ-τρικ μπορεί να μην είναι το πιο γρήγορο που έχει πετύχει Ιρλανδός (το ρεκόρ κρατάει ο Ντον Γκίβενς από το 1975) έγινε όμως ο πρώτος που τα καταφέρνει πριν το 20ό λεπτό, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ολλανδό, Μάρκο Φαν Μπάστεν (απέναντι στη Μάλτα το 1990). Επιπλέον με 21 τέρματα πέρασε στην κορυφή των σκόρερ σε προκριματικά Euro, μπροστά από τους Γιον Νταλ Τόμασον και Χακάν Σουκούρ.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x