sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φάκελος Βέροια: Το ευρωπαϊκό πλάνο, που πήγε... στράφι

Η φετινή σεζόν ξεκινούσε ιδανικά στη Βέροια. Ο Καρυπίδης έριξε πολλά λεφτά, φτιάχνοντας ένα δυνατό ρόστερ και ήταν κοινό μυστικό στην Ημαθία ότι η ομάδα στόχευε ψηλά. Έλα όμως, που ήρθαν όλα «τούμπα»!

Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ο Θόδωρος Καρυπίδης με τον Ζήση Βρύζα ξεκινούσαν τον σχεδιασμό της νέας Βέροιας, είχαν στην άκρη του μυαλού τους την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Λογικό άλλωστε. Ο Καρυπίδης έριξε… ένα σκασμό λεφτά για μια μικρομεσαία ομάδα, στελέχωσε το ρόστερ της όσο καλύτερα μπορούσε και όλα έδειχναν πως οι «κυανέρυθροι» ετοιμάζονται για… υψηλές πτήσεις.

Ήταν κοινό μυστικό στα αποδυτήρια της Βέροιας πως η φετινή ομάδα είχε φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα, άσχετα που αυτό δεν έβγαινε προς τα έξω. Εν τέλει, μερικούς μήνες αργότερα, η «βασίλισσα» του βορρά έφθασε να κινδυνεύσει -μαθηματικά και μόνο- για την παραμονή της στην Super League. Με αφορμή, λοιπόν, τη μαθηματική «σωτηρία» της Βέροιας, το sportfm.gr ανοίγει το… μαύρο κουτί και εξηγεί τι δεν πήγε καλά στην πόλη της Ημαθίας.

Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από νωρίς στη Βέροια. Καρυπίδης και Βρύζας τα βάλανε κάτω και αφού τελικά έφθασαν μετά από αρκετές διαφωνίες, στον εκλεκτό για τον πάγκο της ομάδας -τον Γιώργο Γεωργιάδη- έκαναν τις μεταγραφές. Και δεν ήταν λίγες αυτές που έγιναν. Δεκαεπτά (!) τον αριθμό!

Η διοίκηση των «κυανέρυθρων» είχε κλέψει τις εντυπώσεις στο μεταγραφικό κομμάτι, μετά φυσικά από τις μεγάλες ομάδες. Και η αλήθεια είναι πως όχι άδικα, αφού αρκετοί από αυτούς τους 17 παίκτες που αποκτήθηκαν, είτε κουβαλούσαν ένα… βαρύ βιογραφικό είτε ήταν ικανοί ποδοσφαιριστές για να κάνουν τη διαφορά. Η στελέχωση του ρόστερ, συν τις ανανεώσεις ορισμένων συμβολαίων, κόστισε στον Καρυπίδη πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Πράγμα που παραδέχθηκε και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του!

inner

Συμβόλαια όπως των Μαγέφσκι και Αμπντούν ξεπερνούσαν τις 200 χιλιάδες ευρώ. Του Μερεμπασβίλι δε, άγγιζε και αυτό το παραπάνω ποσό. Υπήρχαν αρκετοί ακόμα, όπως ο Τζόναθαν Λόπεθ, ο Αμπτνισαλάμ Ιμπραΐμ, ο Μοχάμεντ Γιουσούφ και ο Ρότζερς Κόλα, τα συμβόλαια των οποίων ήταν άνω των 100 χιλ. ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς, πως αυτά τα συμβόλαια δεν είναι και μικρά για μια ομάδα του επιπέδου της Βέροιας.

Ο Καρυπίδης είχε φτιάξει μια ομάδα που είχε 2 και 3 εναλλακτικές λύσεις σε κάθε θέση και η Βέροια ξεκινούσε το πρωτάθλημα με μεγάλες βλέψεις. Ξεκινάει δε με 4 βαθμούς στα πρώτα δύο ματς (ισοπαλία εντός με ΠΑΣ και νίκη εκτός με Πανθρακικό) και στην Ημαθία έχουν σκάσει φαρδιά-πλατιά τα χαμόγελα. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα, η ομάδα να κάνει την υπέρβασή της.

inner

Στη συνέχεια, όμως, τίποτα δεν θα εξελιχθεί ομαλά. Αρκετά αρνητικά αποτελέσματα και πρέπει να φθάσουμε μέχρι την 15 αγωνιστική για να καταφέρει η Βέροια να πάρει το πρώτο της εντός έδρας τρίποντο. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι μουρμούρες, ενώ δεν λείπουν και τα άσχημα συμβάντα στα αποδυτήρια (Αμπντούν, Γεωργιάδης πιάνονται στα χέρια). Ο τεχνικός, Γιώργος Γεωργιάδης, έχει χάσει τα αποδυτήρια αλλά και την εμπιστοσύνη πολλών ποδοσφαιριστών και τίποτα δεν πάει καλά.

inner

Μετά το τρίποντο με τον Αστέρα και μέχρι την 27 αγωνιστική που έχουμε διανύσει η Βέροια έχει καταφέρει να πάρει μόλις ένα τρίποντο και αυτό κόντρα στην Καλλονή. Ενδιάμεσα, ο Γεωργιάδης έχει απολυθεί και έχει πάρει τη θέση του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, προσπαθώντας να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Οι προσπάθειες του Καρυπίδη εν τέλει δεν καρποφόρησαν. Οι πολλοί και καλοί παίκτες που ήρθαν στη Βέροια δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν ένα ομολογουμένως περίεργο κλίμα στην ομάδα και να στρέψουν τους οπαδούς απέναντι στην Βέροια και τη διοίκησή της. Παράλληλα, οι «κυανέρυθροι» έδειξαν να χάνουν τη διάθεσή τους, την όρεξή τους για μπάλα και όταν ο Καρυπίδης δήλωσε πως αποχωρεί και ψάχνει επενδυτές. «Χάλασε» πολλούς μέσα στα αποδυτήρια όταν μαθεύτηκε αυτό.

inner

Βέβαια, υπήρχαν και ορισμένες εξαιρέσεις ποδοσφαιριστών, είτε «νέων» είτε «παλιών» που έδειξαν ότι δεν επηρεάζονται από αυτά. Οι… πιτσιρικάδες, Πούγγουρας και Γιαννούλης -αμφότεροι δανεικοί από τον ΠΑΟΚ- πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά και δείχνουν ότι έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Οι παλιές «καραβάνες» Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Νέτο παλεύουν και αυτοί όσο μπορούν, ενώ και οι Άρτσε, Ναζλίδης, Μαλόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν τον σύλλογο.

inner

Πλέον, η Βέροια αναζητά μια νέα ταυτότητα. Νέος κόουτς (Ελευθερόπουλος), νέος προγραμματισμός για την ερχόμενη χρονιά και πιθανότατα νέος πρόεδρος-ιδιοκτήτης, αφού ο νόμος δεν επιτρέπει στον Καρυπίδη να έχει την ομάδα. Πιθανότατα, η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με τον στόχο «ας σωθούμε αυτή τη χρονιά όσο πιο γρήγορα γίνεται και... βλέπουμε». Υπομονή, λοιπόν, μέχρι του... χρόνου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x