sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φαμπιάν Μπαρτέζ: Ο MVP της θριαμβεύτριας Γαλλίας

Ηγήθηκε της θριαμβευτικής πορείας της Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998, παίρνοντας και τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα της διοργάνωσης.

Ο Φαμπιάν Μπαρτέζ ήταν ο εμβληματικός γκολκίπερ της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας την εποχής της απόλυτης κυριαρχίας των «πετεινών».

Με τις 17 συμμετοχές του σε αγώνα τελικής φάσης παγκοσμίου κυπέλλου είναι ο ρέκορντμαν της Εθνικής Γαλλίας, ενώ στις 10 από αυτές έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, επίδοση ρεκόρ το οποίο μοιράζεται με τον Άγγλο Πίτερ Σίλτον.

Ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία της Γαλλίας προς τον εντός έδρας θρίαμβο το 1998 όταν και αναδείχθηκε φυσικά καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Ολοκλήρωσε τη διεθνή του καριέρα στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 στον οποίο η Γαλλία ηττήθηκε από την Ιταλία στα πέναλτι.

Ανήκει σε ένα ιδιαίτερα κλειστό κλαμπ τερματοφυλάκων μαζί με τους Μάγερ, Τζοφ και Κασίγιας που έχουν κατακτήσει με τις Εθνικές τους ομάδες Μουντιάλ και Euro.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε οδηγός αγώνων πίστας συμμετέχοντας ακόμα και στον φημισμένο αγώνα του Λε Μαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x