Τένις

Φέντερερ και Ναδάλ ταλαιπωρήθηκαν αλλά πέρασαν στον 3ο γύρο του US Open

Παραπάνω δύσκολα απ’ ό,τι ήλπιζαν πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του αμερικανικού Open, δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης.

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φυσική κατάσταση, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Μικαΐλ Γιούζνι και να επικρατήσει με 3-2 σετ. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ελβετός «αναγκάζεται» να παίξει δύο αγώνες των 5 σετ στο ίδιο US Open!

Ωστόσο, η τελευταία νίκη του ήταν η 17η επί του Ρώσου και 80η συνολικά στην διοργάνωση. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεθ ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Φερνάντο Βερδάσκο με 3-1 σετ.

Σχετικά πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος αν και ταλαιπωρήθηκε από τον Ιάπωνα Τάρο Ντάνιελ για ένα σετ, τελικά επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Λεονάρντο Μάγερ ο οποίος νίκησε λύγισε με 6-7(4), 6-4, 6-3, 6-4 τον επίσης Ιάπωνα Γιούτζι Σουγκίτα.

Σε άλλες αναμετρήσεις ο Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ νίκησε τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και θα αναμετρηθεί με τον Βόσνιο Νταμίρ Ντζουμούρ, εκτός διοργάνωσης έμεινε ο Τόμας Μπέρντιχ μετά την ήττα του με 3-6, 6-1, 7-6(5), 6-2 από τον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, που θα συναντήσει στη συνέχεια τον Σέρβο Βίκτορ Τροΐτσκι.

Στη Νέα Υόρκη παραμένει, επίσης, ο Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος νίκησε τον Τέιλορ Φριτζ με 6-4, 6-4, 4-6, 7-5 και θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό ενώ ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, μετά το 6-2, 6-3, 7-6(2) επί του Ισπανού Αντριάν Μενέντεθ Μεθέιρο θα παίξει κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ντάστιν Μπράουν (3-0 σετ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x