Τένις

Φέντερερ: «Θα παίζω για πολλά χρόνια ακόμα»

Το πιθανό... τέλος εποχής του Ρότζερ Φέντερερ επανήλθε στο προσκήνιο μετά τον αποκλεισμό του στο δεύτερο γύρο του Wimbledon, ωστόσο ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά χρόνια!

Σίγουρα, ο αποκλεισμός του μόλις στο δεύτερο γύρο του Wimbledon από τον Σεργκέι Στακόφσκι, του «κόστισε».

Όμως, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν το βάζει κάτω.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι θα τον βλέπουμε στα κορτ για πολλά χρόνια ακόμα, παρά τις «προβλέψεις» για το... τέλος εποχής. ο κάτοχος 17 Grand Slam επισημαίνει ότι παίζει καλό τένις αυτή την περίοδο και θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός!

«Δεν πανικοβάλλεσαι, αυτό είναι σίγουρο. Απλά συνεχίζεις τη δουλειά και επιστρέφεις πιο δυνατός. Ακούγεται απλό, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο. Ωστόσο, συνήθως τα καταφέρνω. Ανυπομονώ για τη συνέχεια, ελπίζω να τελειώσω καλά τη σεζόν. Έγινε ακριβώς το αντίθετο από ότι περίμενα εδώ (Wimbledon)», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Σκοπεύω να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια ακόμα. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να αισθάνεται διαφορετικά μετά από αυτή την ήττα και μετά από 36 σερί παρουσίες τουλάχιστον σε προημιτελικούς. Προβλήθηκε τόσο πολύ ο πιθανός προημιτελικός μου με τον Ράφα (Ναδάλ) και τελικά και οι δύο είμαστε εκτός. Είναι έλλειψη σεβασμού στους άλλους τενίστες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Μακάρι να μην τέλειωνε το σερί μου, είναι ένα φοβερό νούμερο, όμως πλέον κοιτάζω μπροστά».

«Αυτή τη στιγμή είναι πισωγύρισμα, υπάρχει απογοήτευση. Ωστόσο, πριν οκτώ μήνες έπαιξα εξαιρετικά στους τελικούς, ενώ το ίδιο έκανα και στη συνέχεια στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν παίζω άσχημα, όπως κάποιοι θέλουν να λένε. Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, είμαστε στα μισά, υπάρχουν πολλοί αγώνες μέχρι το φινάλε».

«Υπήρχε μια εποχή που οι πολλοί τενίστες πίστευαν πως δεν μπορούν να νικήσουν τους κορυφαίους. Τώρα κάτι γίνεται και είμαι χαρούμενος που πλέον μπορούν και κερδίζουν τους καλύτερους, στα πιο σημαντικά τουρνουά, στα πιο σημαντικά παιχνίδια».

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x