Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Φελπς: «Δεν θα αφήσω την κολύμβηση»

Κοντά στην κολύμβηση, με στόχο την προώθησή της σε όλο τον κόσμο, θα μείνει ο Μάικλ Φελπς όπως δήλωσε συγκινημένος μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του με το 28ο ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Μάικλ Φελπς έγραψε τον επίλογο στην τεράστια καριέρα του κατακτώντας το 28ο ολυμπιακό του μετάλλιο και 23ο χρυσό στα 4x100 μικτής ομαδικής στο Ρίο. Ο ίδιος, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε μετά την τελευταία του κούρσα πως φεύγει γεμάτος, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί την κολύμβηση.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό όνειρο που είχα ως παιδί. Ήθελα να διακριθώ στον αθλητισμό. Αγάπησα την κολύμβηση και πέτυχα περισσότερα από όσα ονειρεύτηκα ποτέ», δήλωσε ο 31χρονος Αμερικανός.

«Από τη στιγμή που κατέβηκα από το πούλμαν της αποστολής και μπήκα στο κολυμβητήριο προσπαθούσα να μην κλάψω. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Και το χειροκρότημα αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την τελευταία ημέρα της καριέρας μου», πρόσθεσε.

«Από την ημέρα που κέρδισα το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ είχα δύο στόχους. Να γίνω ο κορυφαίος όλων των εποχών και να βοηθήσω την κολύμβηση να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον πλανήτη. Το πρώτο το κατάφερα, ενώ για το δεύτερο στόχο θα συνεχίσω να προσπαθώ. Ειδικά στις ΗΠΑ. Έκανα πολλά για να βοηθήσω το άθλημα και μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να βοηθάω», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x