Τάσος Νικολόπουλος

Φέρνεις πίσω τον Ρομπέρτο ή όχι;

Ο Ρομπέρτο εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στο λιμάνι. Αν τεθεί τέτοιο θέμα και το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός τι θα κάνει; Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Ξεκινάμε από το εξής: Πήγε ο Νίκος Ζέρβας στη Βαρκελώνη για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα για τη Euroleague και εκτός από το διπλό που έφερε, «έβγαλε» και είδηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Ρομπέρτο, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους μετά το τέλος της αναμέτρησης, εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει εκεί, όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Συμπέρασμα: όταν είσαι ρεπόρτερ, δεν κάνεις διαχωρισμό στα αθλήματα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Πάμε και στο θέμα: Ο Ρομπέρτο ήταν αυτός που ζήτησε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό στο τέλος της περασμένης σεζόν για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Φαίνεται, όμως, ότι αλλιώς τα περίμενε στην Εσπανιόλ και αλλιώς του ήρθαν. Μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο μετράει ο 31 ετών Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Ντιέγκο Λόπες τον Σεπτέμβριο και επέστρεψε πριν από λίγο καιρό λόγω τραυματισμού του συμπατριώτη του. Τα 487 λεπτά συμμετοχής δεν είναι αρκετά και γι’ αυτό έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του.

Όταν έφυγε, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος προήχθη σε πρώτος. Και πάνω σε αυτή την λογική, δεν αποκτήθηκε για back up ένας έμπειρος τερματοφύλακας, αλλά ένας επίσης ανερχόμενος, ο οποίος ήρθε για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τα γάντια του βασικού. Ο Νίκολα Λεάλι ήρθε ως δανεικός από τη Γιουβέντους, με οψιόν αγοράς 3 εκατ. ευρώ. Οι συστάσεις που τον ακολουθούσαν ήταν πολύ καλές και το γεγονός ότι οι «μπιανκονέρι» έβαλαν ρήτρα επαναγοράς ύψους 4 εκατ. ευρώ, δείχνει ότι τον πιστεύουν πολύ. Και επειδή μιλάμε για Ιταλούς, που παραδοσιακά έχουν καλούς τερματοφύλακες, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, οι δύο τερματοφύλακες έχουν μοιρασμένες συμμετοχές. Αυτό, βέβαια, οφείλεται και στον τραυματισμό του Καπίνο στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά μολονότι έχει επιστρέψει, ο Λεάλι δεν έχει χάσει την θέση του. Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπνέουν τη σιγουριά του Ρομπέρτο, αλλά πρόκειται για δύο παιδιά που δεν έχουν κλείσει καν τα 23 και 24 χρόνια αντίστοιχα. Και σε τέτοιες ηλικίες, όταν μιλάμε για τερματοφύλακες, είναι λογικό να γίνονται λάθη, που φαίνονται περισσότερο. Ούτως ή άλλως, το λάθος ενός πορτιέρε κοστίζει πιο πολύ.

Με υποθέσεις δεν γράφεται η ιστορία, αλλά αν ο Ρομπέρτο «ψαχτεί» το καλοκαίρι να επιστρέψει, ο Ολυμπιακός τι θα κάνει; Οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι εξαιρετικές, ο κόσμος τον λατρεύει, ενώ ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες του Ισπανού, ο οποίος ήταν «φύλακας-άγγελος» τα τρία προηγούμενα χρόνια. Θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός στη φετινή λογική, στηρίζοντας τον Καπίνο, αγοράζοντας παράλληλα τα δικαιώματα του Λεάλι ή θα αλλάξει ρότα και τα 3 εκατ. ευρώ της ρήτρας αγοράς του Ιταλού θα τα δώσει για να ξαναφέρει πίσω τον Ισπανό; Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Αυτοί που θα αποφασίσουν, θα κριθούν και για τις επιλογές τους. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x