Στίβος

Φιλιππίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Θέλω να επιστρέψω άμεσα στους αγώνες»

Αποφασισμένος να επιστρέψει πιο δυνατός μετά τον τραυματισμό του δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει σύντομα στις προπονήσεις, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Φιλιππίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ αρχικά δήλωσε για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και του στοίχησε ένα καλό πλασάρισμα στους αγώνες της Γλασκώβης. «Ταλαιπωρήθηκα όλο το χειμώνα, έμεινα πίσω και δεν μπορούσα να πιέσω καταστάσεις. Τα έδωσα όλα στον ημιτελικό στην Γλασκώβη και το πόδι μου επιβαρύνθηκε, με αποτέλεσμα να μην είναι όπως πρέπει στον τελικό», ανέφερε αρχικά και στη στάθηκε στην τωρινή του κατάσταση και πως είναι τώρα ενόψει της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία:

«Μετά την Γλασκώβη ακολούθησα ειδικό πρόγραμμα και είμαι καλύτερα. Θέλω να μπω άμεσα στους αγώνες».

Η επόμενη ερώτηση ήταν σχετικά με το ενδεχόμενο να είχε επιλέξει την προοπτική της Αμερικής όταν ήταν μικρότερος, όπως αντίστοιχα έχουν πράξει και άλλοι Έλληνες αθλητές. «Είχαν έρθει υποτροφίες όμως επέλεξα να μείνω στην Ελλάδα. Αποφάσισα να μείνω και να σπουδάσω εδώ. Θα ήθελα πάντως να ήταν διαφορετικά τα θέματα υποδομών στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Μιας και τέθηκε το θέμα των υποδομών, οι σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ τον ρώτησαν και για το αν υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία, με τον Κώστα Φιλιππίδη να απαντάει σχετικά πως «η Πολιτεία δεν στηρίζει όσο πρέπει τους Έλληνες πρωταθλητές».

Κλείνοντας κλήθηκε να σχολιάσει αν τυχόν έχει πρόθεση να αναλάβει κάποιο θεσμικό ρόλο στην Ομοσπονδία του Στίβου, όταν αποσυρθεί: «Δεν αποκλείω τίποτα, αγαπώ τον αθλητισμό και θα το ήθελα πολύ. Χρειάζεται ο αθλητισμός ανθρώπους που να τον αγαπάνε. Πρέπει οι άνθρωποι που είναι στο χώρο να προσφέρουν τα στοιχειώδη στους αθλητές και να τους στηρίζουν».

Επιμέλεια: Βασίλης Ταμπραντζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x