Γενικά

Φιλιππίνες αλά… NBA!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Φιλιππίνων, έσπασε ένα απίστευτο ρεκόρ. Περισσότεροι από 50 χιλιάδες οπαδοί κατέκλυσαν το γήπεδο! Δείτε το εξίσου εντυπωσιακό… δεύτερο.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας αγώνας μπάσκετ στις Φιλιππίνες θα ήταν ικανός να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου να το παρακολουθήσει; Προφανώς όσοι πίστευαν κάτι τέτοιο, διαψεύσθηκαν πανηγυρικά…

Συγκεκριμένα, στον εναρκτήριο αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος (έκλεισε τα 40 χρόνια) ανάμεσα σε Κία Σορέντο και Μπλακγούτερ Ελίτ, στην «Philippine Arena» κατέφθασαν συνολικά 52,612 φίλαθλοι!

Με αυτό τον τρόπο, έσπασε με υπερδιπλάσιο ποσοστό το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν στο περυσινό έβδομο ματς των ημιτελικών με αντιπάλους τις Γκινέμπρα και Σαν Μιγκ Κόφι, όταν 24,883 οπαδοί είχαν κατακλύσει το γήπεδο «Big Dome».

«Είμαι άφωνος. Πριν από λίγους μήνες αναρωτιόμασταν αν θα μπορούσαμε να γεμίσουμε το γήπεδο, γιατί είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 19/10) όμως το καταφέραμε. 52,612 φίλαθλοι. Η τέλεια ιστορία για τα 40 χρόνια του πρωταθλήματος», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Φιλιππίνων, Πάτρικ Γκρεγκόριο.

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο εν λόγος λαός «διψά» για μπάσκετ, καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, χιλιάδες ήταν αυτοί που έκαναν το ταξίδι για να είναι δίπλα στο συγκρότημα της πατρίδας τους.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x