Θαλάσσια Σπορ

Φινάλε στο HMRT – Sani Cup

Η 3η και τελευταία μέρα του Hellenic Match Racing Tour – Sani Cup επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις και αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στις δέκα το πρωί, με τις καιρικές συνθήκες να είναι σύμμαχος των αθλητών. Στην αρχή, διεξήχθησαν οι ιστιοδρομίες που ολοκλήρωσαν την προκριματική φάση (Round robin). Η ομάδα Nespresso VMG Team του Παναγιώτη Μάντη διατήρησε το αήττητό της (11-0 στις νίκες) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό. Εκεί βρέθηκε ως δεύτερη της γενικής κατάταξης η “Team Alandia-GP Batteries” με σκίπερ τον Staffan Lindberg (9-2 στις νίκες). Στο μικρό τελικό της διοργάνωση προκρίθηκαν η 3η “Solgar Ursa Minor” του Ιάσονα Σπανομανώλη (8-3) και η 4η “Team Ulrikkeholm” με κυβερνήτη την Camilla Ulrikkeholm (8-3).

Μολονότι αήττητοι στην προκριματική φάση, ο Παναγιώτης Μάντης και η Nespresso VMG Team, γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Team Alandia-GP Batteries. Το πλήρωμα απο τη Φινλανδία, αν και είχε χάσει τη μεταξύ τους μονομαχία στα προκριματικά, στον τελικό κατάφερε με άψογη στρατηγική να αναδειχτεί νικήτρια του HMRT-Sani Cup.

Και ο μικρός τελικός όμως της διοργάνωσης, ήταν συναρπαστικός με την Solgar Ursa Minor να φτάνει δύσκολα στην επικράτηση με 2-1 στις νίκες επί της team Ulrikkeholm. Ο Ιάσονας Σπανομανώλης και το πλήρωμά του, ανέβηκαν στο 3ο σκαλί του βάθρου, καθώς αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν εν τέλει να κάνουν την ανατροπή.

Η αυλαία του HMRT-Sani cup έπεσε με μια λαμπρή απονομή όπου αθλητές και παρευρισκόμενοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Επόμενος σταθμός του Hellenic Match Racing Tour είναι το πανέμορφο νησί της Πάρου από τις 22-24 Μαϊου.

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων μετά την ολοκλήρωση και της τελικής φάσης του HMRT-Sani Cup 2015:

HMRT Sani Cup - ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Team Alandia - GP Batteries
2 Team NESPRESSO VMG
3 Team SOLGAR Ursa Minor
4 Team Ulrikkeholm
5 Team Dark and Stormy
6 Team Tsoulfas Sailing
7 Team Hellenic Police
8 Team NCTh
9 Team Anna
10 Team Turkuaz
11 Team TAMUMM AΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
12 Team ELLINIXX

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x