Επικαιρότητα

«Φλερτ» με το «Παραιτηθείτε» και κατά μέτωπο γαλάζιες επιθέσεις

Τι «βλέπει» η ΝΔ πίσω από το «κούρεμα» του μπόνους των εδρών

Σε κλιμάκωση του αντιπολιτευτικού πρέσινγκ και σύμπλευση με το αίτημα του κινήματος «Παραιτηθείτε» προσαρμόζει το στρατηγικό της σχεδιασμό η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας ότι λίαν συντόμως, μόλις το κόστος της νέας «σκληρής διαπραγμάτευσης» φτάσει στην τσέπη των πολιτών το φθινόπωρο συνάμα με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, η φθορά της κυβέρνησης θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη διαβάζοντας τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής, εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η ψαλίδα άνοιξε από 3% σε 3,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας. Το θέμα υπογράμμισε και με παρέμβασή του ο διευθυντής του γραφείου του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μακάριος Λαζαρίδης, στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίον μετέδωσε το τηλεγράφημα το ΑΠΕ, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Στα θετικά επίσης προσμετρούν την υψηλότερη δημοφιλία του Κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στα δημοσκοπικά χρονικά που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τόσο ισχυρό και σταθερό προβάδισμα έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού».

Μέσα σε αυτό το κλίμα στη Συγγρού προωθείται η εντατικοποίηση του «φλερτ» με το κίνημα «Παραιτηθείτε» για τη συγκέντρωση της Τετάρτης, με στόχο να εμφανιστεί ως λαϊκή βούληση το ούτως ή άλλως εδώ και καιρό διατυπωμένο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας «φύγετε».

Παράλληλα, η εντολή που έχει το γαλάζιο επιτελείο από τον κ. Μητσοτάκη είναι να μην αφήνουν να πέφτει κάτω τίποτα, βάζοντας στο κάδρο της καθημερινής ατζέντας όχι μονάχα τον πρωθυπουργό, αλλά και όλους τους υπουργούς και βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σε αυτό το μήκος κύματος ήδη από την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ έχει ζητήσει τις παραιτήσεις του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Φίλη και του Χρήστου Σπίρτζη με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις τους για τη συνταγματικότητα των μέτρων, τα... όρια της συνταγματικής ανοχής για το «Παραιτηθείτε» και το τίμημα του Ελληνικού αντίστοιχα.

Με τον τρόπο αυτό στη Συγγρού προσδοκούν να υπογραμμίζουν στην κοινωνία τις κυβερνητικές αβελτηρίες και τα... παράδοξα που σημαδεύουν την κυβέρνηση, αλλά και να αποδομήσουν ολόκληρο το κυβερνητικό επιτελείο στοχεύοντας σε κατά μόνας επιθέσεις. Κάτι τέτοιο, εκτιμούν θα φέρει τη ΝΔ στο ίδιο στρατόπεδο με την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι όπως τονίζουν στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, «έχουν χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου».

Την ίδια ώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του εκλογικού νόμου, καθώς εκτιμούν πως με την μείωση του μπόνους των εδρών που επιχειρείται και τον αναλογικότερο εκλογικό νόμο, στην κυβέρνηση προσπαθούν να ναρκοθετήσουν το τοπίο για την επόμενη κυβέρνηση, βλέποντας τα ολοένα και καλύτερα για τη Συγγρού δημοσκοπικά ευρήματα. Για αυτό το λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε σκωπτικά «κάνετε όπως ο Κουτσόγιωργας το 1989».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x