Τένις

«Φλέρταρε» με αποκλεισμό από το Roland Garros ο Μάρεϊ

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Άντι Μάρεϊ συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις, καθώς χρειάστηκε να επιστρέψει από 1-2 σετ και τελικά να πάρει τη νίκη κόντρα στο Γάλλο Νο.164 Ματίας Μπουργκ.

Μετά τη δύσκολη νίκη που πέτυχε κόντρα στον Ράντεκ Στέπανεκ, σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε δύο μέρες για να ολοκληρωθεί, ο Άντι Μάρεϊ συνέχισε να προβληματίζει με τις εμφανίσεις του στα courts του Παρισιού.

Στο πρώτο γύρο του Γαλλικού Όπεν ο Σκωτσέζος βρισκόταν με δύο σετ πίσω και κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος του σκορ και να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Το ίδιο συνέβη και στο χτεσινό παιχνίδι με τον Μάρεϊ να βρίσκεται πάλι ένα βήμα πριν αποχαιρετίσει το δεύτερο Grand Slam της σεζόν.

Ο Ματίας Μπουργκ έβαλε δύσκολα στο Μάρεϊ, ο οποίος ενώ ξεκίνησε καλά παίρνοντας το πρώτο σετ, στη συνέχεια χαλάρωσε και ο ταλαντούχος Γάλλος το εκμεταλλεύτηκε, έχοντας στο πλευρό του τους συμπατριώτες του και κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα σετ.

inner

Ο Γάλλος Νο 164 της παγκόσμιας κατάταξης συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Grand Slam και δεν είχε κερδίσει ποτέ αγώνα στο κυρίως ταμπλό major διοργάνωσης, έπαιξε για πρώτη φορά στη ζωή του αγώνα που ξεπέρασε τα τρία σετ.

Στα υπόλοιπα τρία σετ, ο Νο 2 του κόσμου Μάρεϊ ανέβασε την απόδοση του, με τον Μπουργκ να μην μπορεί να καταφέρει κάτι, αφού ο Σκωτσέζος όντας πιο έμπειρος και με καλύτερη φυσική κατάσταση έδωσε ένα τέλος σε ένα απίστευτο παιχνίδι παίρνοντας την πολυπόθητη νίκη με 3-2 σετ (6-2, 2-6, 4-6, 6-2, 6-3) σε 3 ώρες και 34 λεπτά.

Το ερώτημα είναι αν θα μπορεί ο Σκωτσέζος να παίζει συνεχώς έτσι έχοντας παίξει εφτά ώρες και 25 λεπτά, συνολικά και στα δύο του παιχνίδια κόντρα σε παίκτες που δεν είναι καν στο Top 100.

Κανένας παίκτης δεν έχει κερδίσει το Roland Garros έχοντας παίξει σε τρία παιχνίδια πέντε σετ. Ο Μάρεϊ έχει πάιξει ήδη δύο, το τελευταίο κόντρα στον άγνωστο σε όλους Μπουργκ.

inner

Επόμενος αντίπαλος του Μάρεϊ είναι ο υψηλόσωμος Ίβο Κάρλοβιτς, ο οποίος νίκησε δύσκολα τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν με 3-0 σετ [6-7(7), 6-3, 7-6(3), 6-7(7), 12-10)].

Ο Μάρεϊ δεν έκρυψε ότι οι τελευταίες μέρες ήταν κουραστικές για εκείνον. «Αύριο θα είμαι κουρασμένος, αλλά τουλάχιστον θα έχω μια ημέρα ξεκούρασης τώρα, αλλά δεν μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις τέτοια παιχνίδια με αυτή την εικόνα και να περιμένεις να κερδίσεις το τουρνουά».

Ο Μάρεϊ έχει 6-0 εναντίον του Κάρλοβιτς με τον Σκωτσέζο να λέει: «Νομίζω πως άλλη μια φορά ξεκίνησα σε Grand Slam παίζοντας σε δύο φορές παιχνίδια που κρίθηκαν στα πέντε σετ στους πρώτους γύρους. Το θετικό είναι ότι θα παίξω κόντρα στον Κάρλοβιτς στον επόμενο γύρο. Κατά μέσο όρο θα παίξω ένα παιχνίδι με λίγα χτυπήματα. Μπορεί τρία, τέσσερα χτυπήματα το μέγιστο. Έτσι εάν περάσω στον επόμενο γύρο, θα είναι ωραίο να νικήσω πιο γρήγορα».

Όσο ο Μάρεϊ προετοιμάζεται για την έβδομη φορά που συναντά τον υψηλόσωμο Κροάτη, μάλλον θα είναι χαρούμενος, γνωρίζοντας ότι και ο Κάρλοβιτς προήλθε από μια επική νίκη, η οποία κρίθηκε στα πέντε σετ. Το No.28 χρειάστηκε 41 άσσους για να νικήσει τον Τζόρνταν Τόμσον στο tie break (12-10).

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x