Βόλεϊ

Φοβερή πρόκριση ο Πανναξιακός

Με «χρυσή» ανατροπή ο Πανναξιακός επικράτησε στο «χρυσό» σετ της Μινχάνσκα στη Νάξο και πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του Challenge Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Επική ανατροπή και πρόκριση στους «32» του Challenge Cup πέτυχε ο Πανναξιακός που επικράτησε της Μινχάνσκα στη Νάξο στο «χρυσό» σετ. Πλέον, θα αντιμετωπίσει την ελβετική Νοσατέλ.

Η ομάδα της Νάξου ισοφάρισε την ήττα του πρώτου αγώνα και πανηγύρισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι Λευκορωσίδες κατάφεραν να περιορίσουν να περιορίσουν τον Πανναξιακό μόνο στο δεύτερο σετ, όταν προηγήθηκαν με 16-18. Ένα σερί 7-2 της ελληνικής ομάδας όμως έφερε την ανατροπή στο σετ, ενώ με άνεση έφτασε και στο χρυσό σετ.
Εκεί ο Πανναξιακός είχε σταθερά το προβάδισμα και ξέφυγε με 13-9 για να «καθαρίσει» την πρόκριση.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και την πρόκριση μας. Είναι μια ιστορική νίκη για τη Νάξο, τις Κυκλάδες και το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ γενικότερα. Είχαμε σημαντική βοήθεια από τον κόσμο που έδινε ρυθμό με τις φωνές του. Γενικά είχαμε σταθερή απόδοση σε όλο το ματς κι αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στο στόχο μας. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όλους όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε σ’ αυτή την επιτυχία», δήλωσε ο Ζόραν Κόβαζιτς μετά το τέλος του αγώνα ενώ η αρχηγός του Πανναξιακού Σία Τοτσίδου σημείωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την ιστορική βραδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και έτσι θέλουμε να είναι σε κάθε παιχνίδι για να μας δίνει ρυθμό. Νομίζω ότι κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση και το πάθος ξεχείλιζε σε όλη την ομάδα».

Στην αντίπερα όχθη λογικό ήταν να επικρατεί μεγάλη απογοήτευση. «Σήμερα η εικόνα είναι απλή. Η Νάξος είχε ελάχιστα λάθη, είχε μια εξαιρετική ανάπτυξη από την πασαδόρο της και αποτελεσματική στην επίθεση με τις ακραίες και τη διαγώνιο. Εμείς αντιθέτως παίζαμε χωρίς καλή υποδοχή και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας» παραδέχθηκε ο τεχνικός της Μινχάνσκα Άλεχ Χούλεβιτς ενώ η Βόλια Ράχμαν πρόσθεσε: «Η Νάξος ήταν καλύτερη και δίκαια προκρίθηκε. Είχε περισσότερο πάθος και θέληση ενώ εμείς κάναμε πολλά λάθη και οι επιθετικές μας δεν έδειξαν τίποτα από την αξία τους».

Τα σετ: 25-19. 25-20, 25-17
Χρυσό σετ: 15-10
Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 2 (1/1 επ., 1 άσο), Διώτη 12 (11/33 επ., 1 άσο, 27% υπ. – 09% άριστες), Τσέσλιαρ 1 (1 άσο), Τοτσίδου 9 (8/25 επ., 4 μπλοκ, 53% υπ. – 26% άριστες), Εμμανουηλίδου 14 (7/10 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Τσβετάνοβα 31 (29/61 επ., 2 άσοι), Κελεσίδου –λ (45% υπ. – 20% άριστες) / Κιουτσούκη 1 (1 άσο), Γιόβιτς, Πασσιά
Μινχάνκσα (Χούλεβιτς): Γκαλκίνα, Ραχμάν 13 (11/37 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 26% υπ. – 16% άριστες), Σιλαντσίγειβα 13 (13/33 επ., 31% υπ. – 08% άριστες), Μπαρίσεβιτς 11 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Κούτσκο 11 (8/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χαρνάβετς 6 (3/8 επ., 3 μπλοκ), Μαρκουσκάγια –λ (35% υπ. – 14% άριστες) / Τουπίκινα, Κανάνοβιτς, Σεβτσένκο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x