Επικαιρότητα

Φοβούνται νέα 11η Σεπτεμβρίου

Σενάρια 11ης Σεπτεμβρίου με το μαλαισιανό Μπόινγκ διατυπώνουν, ανοιχτά, Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Πληθαίνουν οι υποψίες ότι το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines είναι κρυμμένο κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος Κρουζ σε επίθεση. Αυτό προκύπτει από δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου στο Fox News, τη Δευτέρα.

Νέα δεδομένα έρχονται καθημερινά στο φως για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, με 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Την εκδοχή της αεροπειρατείας ενισχύει το τελευταίο μήνυμα «Εντάξει. Καληνύχτα…» που ακούστηκε από το πιλοτήριο προς τον Πύργο Ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ είχε κλείσει το ένα από τα δύο συστήματα επικοινωνίας.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News το μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ Μακ Κόλ, υποστήριξε πως είναι πιθανό κάποιοι αεροπειρατές να έχουν οδηγήσει το Μπόινγκ σε μυστική τοποθεσία.
Μάλιστα, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «μπορεί να προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, για να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε επίθεση, ως πύραυλος Κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, εξετάζεται η πιθανότητα το μαλαισιανό αεροπλάνο να πετούσε σε χαμηλό ύψος και τελικά να προσγειώθηκε σε περιοχή μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν θύλακες τρομοκρατίας.

Θαλάσσιες και εναέριες δυνάμεις από 25 χώρες συμμετέχουν στις έρευνες, για τον εντοπισμό της πτήσης-φάντασμα της Malaysia Airlines, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και το πλοίο «ELKA ΑΤΗΙΝΑ» της εταιρίας European Product Carriers, ελληνικών συμφερόντων, με έδρα τη Γλυφάδα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x