Επικαιρότητα

Φόρος στα λιπαρά και τρόφιμα με ζάχαρη

Όλοι… fit! Fat Tax δηλ. φόρος στα λιπαρά και σακχαρώδη προϊόντα περιλαμβάνεται στη λίστα Βαρουφάκη προς το Brussels Group. Στο στόχαστρο τρόφιμα όπως αναψυκτικά, γλυκά και φαγητά τύπου φαστ-φουντ.

«Στυλάκια» θέλει τους Έλληνες ο Γιάνης Βαρουφάκης! Ανάμεσα στα μέτρα που περιέλαβε στη λίστα την οποία απέστειλε στο Brussels Group, ο … fit υπουργός Οικονομικών είναι και η επιβολή φόρου σε λιπαρά τρόφιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό του ευρώ της τιμής των προϊόντων που περιέχουν ζάχαρη, λίπος ή/και αλάτι.

Έτσι, θα υπολογίζεται μια μικρή επιβάρυνση σε τρόφιμα όπως τα αναψυκτικά (που επιβαρύνονται με 23%), τα γλυκά, διάφορα ζωικά προϊόντα και φαγητά τύπου φαστ-φουντ.

Ο Fat Tax (φόρος λίπους) έχει εφαρμοστεί σε ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία, στοχεύει τουλάχιστον επίσημα στον περιορισμό της κατανάλωσης των ανθυγιεινών προϊόντων.

Στο ελληνικό οικονομικό επιτελείο, ο … «υγιεινός» φόρος δεν είναι ο μόνος.

Στη λίστα Βαρουφάκη που εξετάζεται στις Βρυξέλλες υπάρχουν αυξήσεις σε ΦΠΑ και φόρους κατανάλωσης, περαίωση για τις λίστες εμβασμάτων, αλλά και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις και άδειες ηλεκτρονικού τζόγου.

Σκοπός της Αθήνας, είναι να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία στο Eurogroup που θα δίνει ανάσα στη χώρα.

Κοίτα, που μετά το «λίπος» των Ελλήνων φορολογουμένων που … έξυσαν μετά μανίας οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, η «πρώτη φορά Αριστερά» ελληνική κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα καταπιάνεται κι εκείνη με θερμίδες.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x