sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φορτούνης και Τζιόλης σαρώνουν στη στατιστική

Το sport-fm.gr αναλύει τα κατορθώματα των κορυφαίων με βάση τους αριθμούς παικτών στις πρώτες 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και ποιοι δεν έχουν προσφέρει τ’ αναμενόμενα.

Το 1/5 του πρωταθλήματος συμπληρώθηκε με την ολοκλήρωση του αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Πλατανιά. Πέρα από κάθε αμφιβολία η ομάδα που εντυπωσιάζει σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, αφού έχει και πάμπολλες παρουσίες, είναι ο Ολυμπιακός, με τον Φορτούνη να κλέβει την παράσταση. Εντυπωσιακό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, με παρουσία σε πολλές κατηγορίες, πραγματοποιεί και ο Αλέξανδρος Τζιόλης, του οποίου οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την εξαιρετική του φόρμα. Σε ρηχά νερά μέχρι στιγμής, από άποψη αριθμών, τα ατού Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Του Κώστα Μιαούλη

Μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές, τρεις ποδοσφαιριστές μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς. Ο Κώστας Φορτούνης, ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Απόστολος Γιάννου βρίσκονται στην κορυφή με πέντε γκολ. Από τρία έχουν οι Καρέλης, Μπουονανότε, Αμπντούν, Μπακασέτας και Ντουρμάζ. Ο Αργεντινός μεσοπιθετικός είναι εκείνος που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας με 3 στις 7 προσπάθειες και ακολουθεί ο Γιάννου με 5 επιτυχημένα τελειώματα σε 13 προσπάθειες και ο Μπακασέτας με 3 στα 8. Στην υπόθεση γκολ, ο παίκτης που απογοητεύει ως τώρα είναι ο Βάργκας με 4 καθαρές ευκαιρίες χαμένες, ενώ σε αυτή την αρνητική κατηγορία ακολουθούν οι Μακ και Αθανασιάδης που έχουν από 3.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι πρώτος σε δύο κατηγορίες. Στα κλεψίματα με 31, με τον Βεργώνη της Βέροιας ν’ ακολουθεί με 27 και τον Γιόχανσον να είναι 3ος με 22. Στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης ο παίκτης του ΠΑΟΚ, προηγείται με 180, ενώ ακολουθεί ο Κώστας Φορτούνης με 162. Από την ΑΕΚ πιο ψηλά σε αυτή την κατηγορία είναι ο Γκάλο με 109 (12ος), ενώ ο Μπεργκ είναι 13ος με 104. Στον δείκτη αξιολόγησης η σειρά είναι αντίστροφη καθώς η πρωτιά ανήκει στον Έλληνα μέσο του Ολυμπιακού με 0.379, ενώ ο Τζιόλης είναι δεύτερος με 0.318. Είναι ενδεικτική η έλλειψη παίκτη του Παναθηναϊκού σε αυτόν τον τομέα, αφού ο πρώτος από τους «πράσινους» είναι ο Καρέλης που κατέχει την 20η θέση με 0.203. Από την ΑΕΚ ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι 10ος στον σχετικό πίνακα με 0.225.

Δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι Φορτούνης και Ντουρμάζ με 3 συγκατοικούν στην πρώτη θέση στις ασίστ για γκολ με 3, ενώ μαζί τους είναι και ο εξαιρετικός Μπουμάλ που έχει τον ίδιο αριθμό, αλλά και ο Σκουρτάι. Στα κερδισμένα φάουλ ο παίκτης του Πανιωνίου είναι 3ος με 20, σε έναν πίνακα που είναι πρώτος ο Τσάβες του ΠΑΣ με 22 και 2ος ο Μαρκόφσκι με 21. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης προηγείται και στον πίνακα με τις επιθετικές ενέργειες (Αctions) με 141.

Απογοητεύει ο ΠΑΟ, «πατώνει» η Ξάνθη επιθετικά

Στις συνολικές κατηγορίες ως ομάδες ο αριθμός που προξενεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είναι εκείνος της Ξάνθης στις τελικές της. Μόλις 36 απόπειρες στην αντίπαλη εστία για γκολ, αποτελούν έναν τραγικό απολογισμό, για την ακριτική ομάδα που είναι προτελευταία σε παραγωγή γκολ με 3 (μαζί με τον Πλατανιά), ενώ τελευταίος είναι ο Πανθρακικός με 2 τέρματα.

Πολύ χαμηλά σε σύνολο τελικών προσπαθειών είναι και ο Παναθηναϊκός που έχει 58 και είναι 11ος. Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι εύστοχος με 1 γκολ ανά 5 προσπάθειες, όμως το γεγονός πως είναι τόσο χαμηλά στο σύνολο των τελικών είναι κάτι μη αναμενόμενο. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τις 93 τελικές σε 6 παιχνίδια, με περίπου 1/5 επίσης από μεριάς του. Ο ΠΑΟΚ έχει 82 τελικές, ο Αστέρας 81 και η ΑΕΚ 76 τελικές προσπάθειες. Η «Ένωση» σκοράρει δηλαδή μία φορά ανά 7.5 προσπάθειες.

Η πολυφωνία στην επίθεση είναι επίσης υπόθεση του Ολυμπιακού, αφού στα 6 πρώτα ματς του Πρωταθλήματος διαθέτει ήδη 10 διαφορετικούς σκόρερ, ΠΑΣ και Παναθηναϊκός έχουν από 7, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από 6. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά είναι η πιο επιρρεπής ομάδα στα λάθη με 316, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 3ος σε πληθώρα λαθών με 287.

Στους τερματοφύλακες ο Βελλίδης έχει 28 αποκρούσεις και προηγείται στον σχετικό πίνακα. Στις επεμβάσεις ανά σουτ στον στόχο, ο Λουκ Στιλ, δίνει μάχη με τον Ρομπέρτο με τον Άγγλο να προηγείται ελαφρώς αφού έχει δεχτεί 2 από τις 23 προσπάθειες που είχαν πορεία προς την εστία με τον Ισπανό να έχει δεχτεί 3 γκολ σε 22 προσπάθειες στον στόχο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x