Κώστας Νικολακόπουλος

Φορτούνης, μακράν πάλι ο Νο.1!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον άσο που κάνει τη διαφορά περισσότερο από κάθε άλλον στο ελληνικό πρωτάθλημα…

• Ο Μάνταλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ηγέτης της ΑΕΚ. Κι ο Μπίσεσβαρ της μιλάει της μπάλας όταν είναι στα καλά του στον ΠΑΟΚ. Κι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς χαφ. Αλλά νομίζω ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ελληνικής Λίγκας σε θέση Νο 10 είναι και φέτος, μακράν, ο Κώστας Φορτούνης!

• Κι ας μην σκοράρει ακόμη όπως πέρσι, ο Έλληνας διεθνής άσος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά όσο κανείς άλλος, όπως απέδειξε και στα δύο πρώτα ντέρμπι του πρωταθλήματος, τόσο με την ΑΕΚ, όσο και χθες με τον ΠΑΟΚ, στα οποία ήταν καθοριστικός, συμμετέχοντας, λιγότερο η, περισσότερο, στα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας του.

• Πραγματικά ένας μεσοεπιθετικός που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Βάλτε στο μαλό σας πόσο αέρινα πήρε την μπάλα στη φάση του 1-1 και την έδωσε στον Ιντέγε. Όπως ακριβώς έκανε και στο β΄ ημίχρονο στις πάσες του στο Σεμπά, στις δύο ευκαιρίες του Βραζιλιάνου. Πόσο γλυκά έβγαλε στο Φιγκέϊρας στη φάση του 2-1. Πόσο δεξιοτεχνικά εκτέλεσε τα κόρνερ στις κεφαλιές των Μποτία και Μιλιβόγεβιτς, που εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν γκολ.

• Σε έξι φάσεις του Ολυμπιακού μέσα ο Φορτούνης! Σε ντέρμπι, ε! Και θα ήταν και το κερασάκι στην τούρτα να του «έπιανε» εκείνη η βολίδα εκτός περιοχής, σαν κατάληξη της περίφημης ατομικής του ενέργειας, εκεί που έφυγε σαν ελάφι με την μπάλα στα πόδια.

• Αλλά δεν πειράζει. Όσο παίζει έτσι ο Φορτούνης, ο τίτλος του καλύτερου Νο 10 του ελληνικού πρωταθλήματος θα είναι και φέτος δικός του.

• Και θα έρθουν και τα γκολ. Δεν είναι ανάγκη να τα εκβιάζει, όπως σε εκείνη τη φάση που εκτέλεσε ένα φάουλ από τα πλάγια κάνοντας σουτ απευθείας, ψάχνοντας το γκολ της χρονιάς, αντί να κάνει μία καλή σέντρα. Μην αγχώνεται ο Φορτούνης με το γκολ. Όταν παίζει έτσι, θα σκοράρει. Και να μην σκοράρει όμως συχνά, όλοι παραδέχονται κι αναγνωρίζουν την αξία του και το πόσο πολύ βοηθάει τον Ολυμπιακό.

• Ο Φορτούνης που ξέραμε από πέρσι είναι οριστικά πάλι εδώ! Το είδαμε και στα ντέρμπι, το είδαμε και με ΑΠΟΕΛ κι Αστάνα. Κι όσο θα ανεβάζει στροφές, τόσο και θα δυναμώνει επιθετικά τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x