Επικαιρότητα

Φρανσουά Φιγιόν: Από τα δακρυγόνα ως μαθητής, υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς για πρόεδρος

Ο θυελλώδης έρωτας στη Σορβόνη με τη μετέπειτα σύζυγό του Πενέλοπ η οποία είναι στο πλευρό του εδώ και 26 χρόνια

Ταραξία και προβληματικό ως έφηβο χαρακτηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές τον Φρανσουά Φιγιόν, τον μεγάλο νικητή του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών στην γαλλική Κεντροδεξιά. Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer τα μαθηματικά χρόνια του Φιγιόν ήταν θυελλώδη.

Ο συντηρητικός φιλελεύθερος, γκωλικός, καθολικός, επαρχιώτης αλλά και βουλευτής Παρισιού έκανε κόλαση τη ζωή των δασκάλων του. Άλλαζε τακτικά σχολείο εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του ενώ μία φορά δεν δίστασε να ρίξει δακρυγόνα εν ώρα μαθήματος. Δεν ήταν καλός μαθητής, σύμφωνα με τους δασκάλους και καθηγητές του, γράφει το γαλλικό περιοδικό.

Ο Φιγιόν μπορεί να ήταν ταραξίας στο σχολείο, στο χώρο της Κεντροδεξιάς όμως συσπειρώνει τα στελέχη του κόμματος "Les Republicaines".

O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας δείχνει να λειτουργεί ενωτικά στο κόμμα καθώς έχει απήχηση και σε άλλους πολιτικούς χώρους ώστε να μπορέσει να αντιπαρατεθεί στο πολιτικό τυφώνα που ακούει στο όνομα Μαρίν Λεπέν.

Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, η Πενελόπ Φιγιόν, ήταν άριστη μαθήτρια και διακριτική. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η «κυρια αντι-Μπρούνι», όπως την αποκαλεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, γνωρίζεται με τον μετέπειτα σύζυγό της, Φρανσουά Φιγιόν. Φοιτητές της Νομικής και οι δύο στη Σορβόνη, γόνοι δικηγορικών οικογενειών, ο Φιγιόν βρήκε στην Πενελόπ το «στήριγμά του» κι έτσι αποφασίζει στις 28 Ιουνίου του 1980 να ανταλλάξει αιώνιους όρκους στο δημαρχείο της γενέτειράς του, Σαρτ. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η θρησκευτική τελετή στην Ουαλία.

Το ζεύγος απέκτησε πέντε παιδιά και τρία εγγόνια. Για να μπορέσει να βρίσκεται στο πλευρό της πολυμελής οικογένειάς της η Πενελόπ άφησε την δικηγορία κι έγινε νοικοκυρά.

Μπαϊρού: «Επικίνδυνο» το προεδρικό μανιφέστο του Φιγιόν

Ο κεντρώος Γάλλος πολιτικός Φρανσουά Μπαϊρού χαρακτήρισε σήμερα «επικίνδυνες» τις φιλελεύθερες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο συντηρητικός υποψήφιος που θεωρείται επικρατέστερος για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, σχόλιο το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι θα κατέβει ο ίδιος ως ανεξάρτητος υποψήφιος πλήττοντας, ενδεχομένως, τις ελπίδες εκλογής του Φιγιόν στο προεδρικό αξίωμα.

«Οι επιλογές που προσφέρει ο Φρανσουά Φιγιόν μοιάζουν επικίνδυνες για τη χώρα μας», δήλωσε ο Μπαϊρού τηλεφωνικώς στο Reuters.

Ο Φιγιόν, που δηλώνει ανοικτά θαυμαστής της οικονομικής πολιτικής της Θάτσερ, προτείνει την περικοπή 500.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα προκειμένου να περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες και θέλει λιγότερες εξουσίες για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x